Noul mandat a lui Robu începe cu un protest. Îl organizează chiar el! VIDEO

2604

Nicolae Robu îşi începe noul mandat în forţă! Mai exact, cu un protest. Primarul nu renunţă la ideea unui miting de susţinere a finanţării centurii de ocolire a Timişoarei şi cheamă lumea în stradă.

“În următoarele 2 -3 săptămâni, dacă şi vremea e bună, ieşim în stradă. Nu s-a mai întâmplat în România să iasă cetăţenii în stradă pentru un astfel de obiectiv. Nu e un miting politic, e un miting civic, un miting pentru Timişoara”, a anunţat pimarul la prima conferinţă de presă de după alegeri.

Acesta spune că nu mai vrea să aştepte ca Guvernul să obţină fonduri europene pentru varianta de ocolire a Timişoarei şi cere Executivului să aloce fondurile chiar anul acesta.

“Nu mai putem tolera să nu se ofere fonduri pentru centura Timişoarei. Există fonduri, la primul ministru, la Guvern, exista rectificare bugetară, orice explicaţie s-ar da pentru amânarea finanţării e respinsă de mine. Nu pot concepe să nu se aloce fonduri pentru centura Timişoarei din 2016”, declară Nicolae Robu.

Primarul spune că va apela la reţele de socializere pentru a scoate lumea în stradă şi este convins că timişorenii i se vor alătura.

“Eu sunt convins că vor ieşi. Nu pot decât să fiu încrezător că vor veni timişorenii să îşi arate nemulţumirea că nu avem acest obiectiv şi interesul de a-l avea”, a încheiat Robu.

Au rămas de construit 25,4 kilometri din varianta de ocolire în partea de sud a Timişoarei. Ar costa 89 de milioane de euro, iar obiectivul apare în Masterplanul de Transport al României. Lipseşte finanţarea, însă.

LĂSAȚI UN MESAJ