SCM Timişoara, succes în primul meci al seriei cu SCMU Craiova

42
Cristian Bota alaturi de elevii sai la un timeout in meciul de baschet masculin dintre Steaua Bucuresti si CS SCM Timisoara, din cadrul Ligii Nationale, desfasurat la Sala Regimentului de Garda Mihai Viteazul-Steaua din Bucuresti, sambata 29 decembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

SCM Timişoara a pornit cu dreptul seria meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Naţionale de baschet masculin, cu SCMU Craiova. Bănăţenii s-au impus în Bănie, 71 la 69, şi rămân în sudul ţării şi pentru a doua confruntare, de vineri.

Meciul a cuprins 18 schimbări la conducere, șapte în secvența decisivă. Gazdele au avut un avantaj maxim de șase lungimi, iar Timișoara unul de cinci. Oltenii s-au impus în primul sfert cu 22-19. Apoi, pauza mare le-a regăsit pe cele două la egalitate: 39-39, deşi gazdele au avut cinci puncte pe tabelă, în debut. Finalul următoarelor 10 minute i-a prins pe „leii din Bănie” în avantaj, 55 la 51. Timişorenii au fost însă mai incisivi în ultimul sfert şi au trecut pentru prima dată la conducere, graţie lui Vukosavljevic (56-55), dar lucrurile nu au rămas aşa! Craiovenii au revenit din nou în frunte, cu cinci minute înainte de ultima sirenă, astfel că finalul a fost unul extrem de echilibrat.

Nikola Pesakovic a adus Timișoara la conmducere cu 31 secunde înainte de final. Gazdele au cerut timp de odihnă, iar la reluare Porter Troupe a fost imprecis de pe semicerc. Oaspeții au recuperat defensiv, iar oltenii nu au mai faultat și meciul s-a încheiat cu victoria Timișoarei.

Cei mai buni marcatori ai timişorenilor au fost Vukosavljevic şi Pesakovic, ambii cu câte 15 puncte. Meciul doi al seriei are loc vineri, de la ora 18:30, pentru ca după aceea, meciurile să se mute la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ