Scandalul de la Spitalul Județean Timișoara continuă! Bolnavi care dorm pe holuri, acuzații voalate de corupție si alte ,,delicii” rușinoase ies la iveală

3389

”E timpul ca adevărul să fie aflat, așa cum e el. Situația, bună sau rea, de la Spitalul Județean Timișoara, să fie relatată obiectiv. E nedemn ce face doctorul Ionac! El, ca șef de secție, arată poze cu bolnavi cazați pe hol, în timp ce doar 50% din internările sale sunt urgențe. De ce-i internează ca să-i culce pe oameni pe hol?” – Marius Craina, manager.

bolnavi hol judetean”În acest spital există secții care au paturi folosite doar jumătate din timp, dar au schema încărcată, ”conform cu normativele”. Și ei atacă o secție unde avem peste 100% grad de ocupare” – Mihai Ionac, șef de secție Chirurgie Vasculară

Pe 5 ianuarie 2018, DSP Timiș face un control la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara.

În Clinica de Chirurgie Vasculară, ei descoperă 32 de paturi, față de 27 câte sunt aprobate. 

Conform Ordinului Ministerului Sănătății 474/2010, clinica are aprobată o structură de 27 de paturi din care 4 pentru tratament de zi”, scriu oamenii de la DSP.

”Am constatat 32 de paturi pentru tratament continuu și doar 2 pentru tratament de zi. 8 saloane au câte 4 paturi fiecare, astfel încât spațiul/pat este sub normele OMS 915/2006”.

(Procesul verbal al DSP, datat 5 ianuarie 2018)

Fiecare spital din România are o structură aprobată după un proces de acreditare.

Practic, DSP susține că în secția doctorului Mihai Ionac se încalcă regulile prin internarea mai multor pacienți.

Mihai Ionac este o legendă locală a chirurgiei vasculare, om care a adunat pacienți recunoscători, dar și puternice contestări scrise, ale propriilor colegi, dar și ale pacienților, din motive economice.

Contestări asumate, ceea ce nu prea se întâmplă în spitalele noastre.

Și aici intervine managerul Marius Craina.

”Doctorul Ionac face spectacol cu propria culpă”

”Am văzut fotografiile trimise readacției de doctorul Ionac. Mizez pe obiectivitatea redacției că veți prezenta în continuare corect acest caz. E timpul ca să se afle adevărul în legătură acest spital. Da, sunt bolnavi pe hol, însă asta îl acuză chiar pe dânsul, care este șef de secție”, spune directorul Craina.

-De ce spuneți că fotografiile îl acuză chiar pe doctorul Ionac?
-Pentru că indicatorii clincii de chirurgie vasculară pe primele 9 luni ale anului trecut arată că 50% dintre cazuri sunt urgențe.

-Și?
-Asta înseamnă că nu există un motiv real al acestei supraglomerări a secției. 1 din 2 pacienți este internat urgent, celălalt, după o programare.

-În ce sens?
-E treaba șefului de secție să organizeze în timp cazurile care nu sunt urgențe! Asta se întâmplă peste tot în lume. În toate spitalele există un număr limitat de paturi. Programezi internările în funcție de ce ai la dispoziție după urgențe.

”Cum să faci tu spectacol chiar cu propria culpă? Căci asta e ce face doctorul Ionac” – Marius Craina, manager.

Citește mai mult pe tolo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ