Scandal la Spitalul Lugoj! Un decedat, băgat în sac și depozitat într-un camion frigorific aflat lângă gunoaie

53
sursa foto - ziardehunedoara.ro

Un scandal învăluie Spitalul Municipal din Lugoj. Familia unui pacient COVID care a decedat acuză conducerea unității sanitare că a depozitat cadavrul în condiții greu de imaginat. Trupul ar fi fost băgat într-un sac și pus în morga mobilă, care se află lângă un morman de gunoaie.

Familia s-a dus după trup și spun că a fost ”auncat ca un câine” în contanerul ce ține loc de morgă. Mai mult, pentru asta ar fi achitat 1.200 de lei. În urma scandalului, managerul Spitalului Municipal Lugoj a fost demis. DSP Timiș verifică acum dacă condițiile de depozitare al cadavrelor sunt respectate.

”În actualul context epidemiologic provocat de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și în condițiile în care numărul persoanelor decedate cu această patologie este în creștere, capacitatea de depozitare a acestora în spațiile special destinate și care sunt parte integrantă din structura unităților sanitare cu paturi este utilizată la maximum, uneori depașită. Pe acest considerent, ca alternativă provizorie, s-a recurs la extinderea spațiului destinat persoanelor decedate cu un container care să asigure temperatura și condițiile corespunzatoare normelor în vigoare, amplasat în imediata vecinatate a unei unități sanitare desemnate suport COVID conform Ordinul Ministrului Sănătăţii cu nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificarile si completarile ulteriore. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș verifică modul în care sunt respectate cerințele sanitare în acest domeniu”, a declarat Cornelia Bubatu, purtărorul de cuvânt al DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ