Săteni terorizați de un fost polițist! Una dintre victime a ajuns la Terapie Intensivă

398
bataie

Un fost polițist clujean, fost boxer profesionist, este acuzat de către sătenii dintr-un sat din Cluj, că îi bate cum îi prinde pe stradă. Procurorii au deschis mai multe dosare penale pe numele fostului polițist, dar niciodată nu au luat o măsură mai dură.

Ultima ispravă a fostului agent de ordine publică de la Poliția Cluj, Ioan Botiș a avut loc în cursul zilei de marți. Fostul polițist, retras acum la pensie, în satul Cătina, situat în nordul județul Cluj, și-a bătut un vecin de l-a trimis la terapie intensivă. Gheorghe Alexoaie are 64 de ani și singura lui vină este aceea că este vecin cu fostul polițist. Marți după masa, victima a plecat spre stația de autobuz pentru a-și aștepta soția. Ghinionul lui a fost că s-a întâlnit cu Botiș, pe drum, care fără să stea prea mult pe gânduri, i-ar tras un croșeu direct în barbă. ”Tatăl nostru a căzut de la lovitura primită, pierzându-și cunoștința. După ce a căzut la pământ, agresorul a continuat să îl lovească cu picioarele în zona capului”, a spus unul dintre copiii victimei.

Potrivit unor surse judiciare, Alexoaie a fost transportat de urgență la Clinica de Maxilo Faciale, unde a fost internat la terapie intensivă, având două fracturi ale maxilarului și două coaste rupte. În prima fază, medicii au crezut că i-au fost perforați plămânii, din cauza celor două coaste rupte, dar ulterior acest diagnostic a fost exclus.

Cercetat în alt dosar

Fostul polițist nu este la prima ispravă de acest gen. Anul trecut, el și-a atacat vecinul și l-a bătut atât de tare încât i-a fracturat două coaste. Dosarul deschis în 2017, cu ocazia acestei agresiuni, este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla dar procurorii nu au ajuns la o concluzie. Medicii legiști au concluzionat că victima a suferit leziuni și au emis un certificat medico legal, cu 27 de zile de îngrijiri medico legale. ”Acum ce să facem? Să ne facem singuri dreptate, să îl batem și noi pe agresor sau să așteptăm să îl omoare pe tatăl nostru. De exemplu, acum după ultima bătaie, procurorii nici măcar nu l-au reținut sau să îl cheme la audieri. Agresorul e liber, umblă pe stradă, și poate ataca pe alți vecini”, a mai spus unul dintre copiii victimei.

Reprezentanții IPJ Cluj au declarat că vor reveni cu amănunte legate de aceste agresiuni.

Cercetat în 2004 pentru sex cu minore

Numele lui Ioan Botiș a mai făcut obiectul unor dosare penale. În 2004, el a fost cercetat penal într-un dosar penal, alături de alți oameni ai legii, care erau acuzați că au făcut sex cu fete minore. Atunci, cei în cauză au fost dați afară din Poliția Cluj. Ulterior, procurorii au anunțat că au clasat acuzațiile aduse celor implicați.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ