Șase trenuri de călători, oprite în câmp, în vestul țării

125

UPDATE: Traficul feroviar a fost reluat la ora 11.00 pe secția CF Caransebeș – Orșova. Toate trenurile oprite în gări, în intervalul orar necesar desfășurării operațiunilor de intervenție pentru reluarea traficului în condiții de siguranță, vor tranzita segmentul Slatina – Timiș – Teregova, cu locomotivă Diesel.

Circulația feroviară este oprită temporar în partea de vest a țării, pe raza Regionalei CF Timișoara, între stațiile Caransebeș și Orșova unde, din cauza furtunilor violente, arborii prăbușiți de pe versanți au rupt linia de înaltă tensiune și au blocat calea ferată.

„Zeci de angajați feroviari acționează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată și înlocuirea liniei de înaltă tensiune, ruptă pe mai multe secțiuni, între stațiile Slatina – Timiș – Zeregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenție în zona afectată, 6 trenuri de călători staționează în gările adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului și înlocuirea liniei de contact, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact”, a transmis CFR Infrastructură.

Trenurile oprite temporar în gări la Poarta, Vălișoara, Domașnea, Cornea și Crușovăț: IR 1693 (București Nord – Timișoara), IR 1696 (Timișoara Nord – București Nord), IR 1695 (București Nord – Timișoara Nord), R 9551 (Orșova – Crușovăț), Trenul privat 15594 (Arad-Constanța), Trenul privat 15593( Constanța-Arad). Echipele feroviare ale Regionalelor Timișoara și Craiova vor acționa în continuare cu tot personalul de intervenții pe zonele afectate de furtunile violente, astfel încât traficul feroviar sa fie redeschis în condiții de siguranță.

Sursa foto: CFR INFRA

LĂSAȚI UN MESAJ