Şase moduri de a profita la maxim de seturile LEGO

85

Majoritatea jucăriilor LEGO și a jucăriilor de construcție similare vândute astăzi sunt ambalate în seturi cu teme precum Minecraft, Star Wars și Țestoasele Ninja. Aceste seturi sunt concepute cu indicații foarte clare de construcție, astfel încât joaca devine orientată spre un scop, cu intenția de a construi modelele așa cum apar pe cutie. Deși acest tip de joacă încurajează planificarea, concentrarea susținută, persistența și flexibilitatea, nu le permite copiilor libertatea completă de a se juca așa cum doresc.

Scurt istoric al LEGO

LEGO există din 1949. Micile cărămizi de plastic sunt produse de Lego Group, o companie din Billund, Danemarca. Așadar, de unde a venit ideea de a inventa LEGO? Tâmplarul danez Ole Kirk Christiansen (1891-1958) confecționa jucării din lemn și obiecte de uz casnic, iar în 1934 a decis să își numească compania „Lego”, derivat din expresia daneză leg godt („joacă-te bine”).

Christiansen a început să lucreze cu plasticul după cel de-al Doilea Război Mondial, iar în 1949 a început să producă pentru prima dată cărămizi de plastic care se întrepătrund, fabricate din acetat de celuloză, precursoarele LEGO-urilor de astăzi. S-ar putea să vă surprindă să aflați că primele sale cărămizi de plastic au fost întâmpinate inițial cu scepticism și ezitare din partea publicului larg. Oamenilor le plăceau foarte mult jucăriile lor tradiționale din lemn și au acceptat cu greu aceste noi jucării din plastic.

Ole Christiansen și fiul său, Godtfred, au lucrat cu designul pe parcursul anilor 1950 pentru a îmbunătăți cărămizile și a determina cele mai bune materiale. Începând cu 1964, cărămizile au fost fabricate din polimer ABS (acrilonitril butadien stiren), care este utilizat și astăzi. S-a născut cărămida LEGO moderna!

În 1968 a fost inaugurat primul parc Legoland din istorie, situat în Billund. Vizitatorii s-au adunat în acest parc tematic pentru a se minuna de satele în miniatură construite din LEGO-uri. Astăzi, LEGO este un fenomen global. De la crearea lor, au fost fabricate peste 600 de miliarde de piese LEGO. Noii colecționari se vor găsi într-o companie bună, alăturându-se numeroșilor fani LEGO de pe întreaga planetă care așteaptă cu nerăbdare seturi noi, urmăresc cu aviditate seturile rare scoase din uz și se bucură de construirea a nenumărate lumi în miniatură.

De ce să colecționați LEGO-uri?

Oamenii colecționează LEGO-uri din tot felul de motive, dar mai ales pentru că…

  • Sunt distractive! LEGO-urile sunt jucării, până la urmă, și sunt distractive pentru copii (și pentru cei cu suflet de copil) de toate vârstele.
  • Puteți construi centre de masă și elemente decorative cool pentru casa dvs. Seturile LEGO finalizate sunt plăcute din punct de vedere estetic.
  • LEGO poate fi combinat cu alte hobby-uri și interese. De exemplu, o mulțime de oameni se apucă de colecționat LEGO-uri în primul rând pentru că le place Războiul Stelelor și le place să asambleze seturi cu tema Star Wars.
  • LEGO poate reprezenta o investiție inteligenta. Unele seturi cresc semnificativ în valoare în timp, ceea ce face ca LEGO să fie o marcă atractivă pentru flipperi și revânzători.

6 moduri de a profita la maxim de seturile LEGO ale copilului dvs.

Unii experți ar putea deplânge pierderea creativității și a jocului imaginativ pe care îl oferă cărămizile LEGO mai simple și alte jucării de construcție, dar este posibil ca copiii să folosească seturile de cărămizi mai direcționate în timp ce se angajează în activități cu scop deschis. Iată câteva sfaturi pentru stimularea creativității și a posibilităților de joc deschis cu seturi tematice:

  1. Încurajați povestirea și alte forme de creativitate după ce copiii au finalizat construcția unui set. Puneți întrebări despre ceea ce ar putea face personajele și despre poveștile pe care le-ar putea spune. Angajați-vă într-un joc de povestire de tip dus-întors, în care adăugați o nouă parte a intrigii, iar copilul răspunde.
  2. După ce setul a fost construit pentru o vreme, încurajați-i pe copii să îl demonteze și să îl adauge la alte seturi, astfel încât să poată varia temele și poveștile. Ați putea alege să cumpărați seturi tematice pe care copilul dvs. ar fi mai înclinat să le dezasambleze.
  3. Luați-le copiilor niște plăci de bază mari sau chiar o masă LEGO pe care să poată combina mai multe seturi. Acest lucru le-ar permite copiilor să inventeze povești dincolo de cele care au fost încurajate de Hollywood sau de personajele în sine.
  4. Încercați să-i determinați pe copii să gândească diferit și creativ cu privire la seturile și piesele LEGO pe care le dețin. Mulți copii au cutii cu piese neasamblate de la kiturile anterioare. În loc să fie blocați cu instrucțiunile care au venit cu kiturile mai vechi, copiii pot crea ceva diferit și nou, pot încerca piesele într-un mod diferit și pot vedea succesul ca pe o realizare a ceva nou, mai degrabă decât ca pe finalizarea unei sarcini „atribuite”.
  5. Urmăriți împreună „The LEGO Movie”. Acest film are o temă fascinantă în care doar „maeștrii constructori” pot crea lucruri fără instrucțiuni. Personajul malefic din film, Lord Business (interpretat de Will Ferrell), nu dorește ca niciunul dintre kiturile sale tematice să fie modificat în vreun fel și restricționează imaginația și individualitatea lucrătorilor din construcții. În multe feluri, filmul vorbește despre nevoia de a depăși simpla capacitate de a urma instrucțiuni și de a crea pe cont propriu.
  6. Combinați și creați. Una dintre strategiile principale pe care LEGO Learning Institute le promovează pentru îmbunătățirea creativității este combinarea prin găsirea unor idei noi, surprinzătoare și valoroase pentru a încorpora obiecte existente. Acest lucru ar putea include nu numai combinarea seturilor, ci și adăugarea altor figurine, jucării și obiecte la proiectul de construcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.