Șase firme vor să proiecteze viitorul stadion al Timișoarei

314

Șase firme s-au arătat interesate să întocmească documentația pentru construirea noul stadion cu 30.000 de locuri din Timișoara.
Arena urmează să fie ridicată în locul actualului stadion, care se află într-o stare precară în ceea ce privește rezistența construcției și nu mai prezintă siguranță în exploatare.

”Urmează analizarea ofertelor și declararea unui câștigător.
Vă reamintim, amplasamentul a fost predat CNI de către Consiliul Județean Timiș în luna iulie și are o suprafață aproximativă de 58.000 mp. Se propune demolarea actualului stadion și apoi construirea unui complex sportiv cu tribune acoperite. Demolarea actualului stadion intră în sarcina Consiliului Județean. De asemenea, CJ Timiș se angajează să realizeze utilitățile necesare”, a transmis CJ Timiș.

Conform caietului de sarcini lansat în licitație publică, complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat național, de Champions League, de Campionat European și de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va îndeplini standardele pentru desfășurarea competițiilor la nivelul SuperLigii Naționale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby și a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla în imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerințelor minime de distanță impuse de regulamentele competițiilor de fotbal și de rugby.

LĂSAȚI UN MESAJ