Sărbătoare pe semicerc! CSU UVT, prestație onorabilă împotriva CSM-ului FOTO

452

CSM București s-a calificat, lejer, în sferturile Cupei României la handbal feminin. Super-echipa din Capitală a trecut cu 38-21 de CSU UV Timișoara, în fața a aproape 800 de spectatori prezenți în Sala „Constantin Jude”.

Calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, CSM a adus la Timișoara toate vedetele din lot, însă pe parchet au bifat minute doar o parte dintre ele. Cvijic, Lekic sau Grubisic au rămas pe bancă, în vreme ce Ion, Udriștoiu, Bazaliu, Constantinescu sau Marin au evoluat în fața echipei UVT.

Tinerele jucătoare ale profesorului Sorin Voicu au ținut piept adversarelor din Capitală aproape 25 de minute. Chiar înaintea pauzei, oaspetele s-au desprins, 19 la 15, iar din acel moment au lăsat în urmă gazdele. Paula Ungureanu a închis poarta, la reluare, când timp de 15 minute  a încasat doar un gol și a parat 3 lovituri de la 7 metri la rând. „Tigroaicele” n-au iertat și s-au distanțat la 17 puncte, în final, cu aportul Anetei Udriștoiu, care a încheiat meciul cu 14 goluri din 16 aruncări la poartă! Sirena de final le-a prins pe campioane într-o mare de fani veniți pentru fotografii și autografe.

Pentru antrenorul timișorencelor, Sorin Voicu, meciul a fost unul special. „Sunt mulţumit de acest pas făcut în Cupa României cu o echipă bună în Sala Olimpia… M-a furnicat, lacrimi pe undeva aş crede că de la lumina puternică… şi de asta. Am simţit-o pe pielea mea când am venit în 1968, când s-a dat în folosinţă sala aceasta, şi eu am venit aici cu Universitatea Bucureşti, în 1976 când am terminat facultatea în Bucureşti, am venit la Timişoara şi am avut zece ani la Poli…”.

De partea cealaltă, bucureștencele au luat o doză de energie, la câteva zile după partida de titlu de la Râmnicu-Vâlcea. „Până la urmă asta e cel mai frumos, ne bucurăm şi primim cu bucurie dragostea lor. Asta înseamnă sportul, mă bucur că peste tot este handbal. Am avut un sezon destul de greu, nu doar câteva zile şi continuă să fie destul de greu. Dar avem câteva zile libere să ne recuperăm. Sperăm să venim cu altă energie înapoi”, a spus, la final, Iulia Curea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ