Saracens a făcut scor la revenirea acasă

61

Revenită în ”casa” din Ronaț și cu o altă conducere tehnică după îndepărtarea antrenorului Matt Williams, SCM Timișoara Saracens și-a arătat clasa în compania liderului la zi din Cupa României, Steaua București.

Cu șase eseuri marcate și o victorie categorică de 41-7, Timișoara a răspuns criticilor și părerilor apărute în ultima vreme, critici care prevesteau sfârșitul dominației în întrecerile interne. A fost nevoie de schimbarea principalului Matt Williams și de revenirea pe arena Gheorghe Rășcanu pentru ca echipa timișoreană să strălucească din nou.

Campioana a zdrobit liderul Superligii și al Cupei României la rugby, sâmbătă dimineața, la nici 24 de ore după debarcarea australianului Matt Williams. Tehnicianul din emsifera sudică nu a convins în cele patru luni petrecute în Banat și nu e o concidență că după plecarea sa echipa a arătat un alt nivel de joc.

Tevita Manumua a fost eroul zilei, cu două eseuri marcate în momente cheie și alte 11 puncte venite din 4 transformări și o penalitate, centrul celor de la Saracens a dominat o listă a marcatorilor care i-a mai cuprins pe Mădălin Lemnaru, Daniel Ianuș, Vlăduț Popa și James Doyle.

Oaspeții au marcat punctele de onoare în ultimele minute atunci când zarurile erau aruncate și Saracens avea deja asigurate cele 5 puncte. Rămâne o victorie importantă pentru echipa condusă din nou de Sosene Anesi, specializat în a salva situația ori de câte ori e necesară o schimbare pe banca tehnic.

Timișoara adună 7 puncte și revine în cursa pentru locurile 1-2 ale Cupei României. Cu 15 puncte adunate din ultimele trei jocuri, cele cu Dinamo București, Poli Iași și Unviersitatea Cluj, bănățenii au șanse bune la îndeplinirea acestui deziderat.

Saracens: Militaru, Sabău, Pungea – Drenceanu, Stewart – Doyle, Morrison, Ianuș – Rupanu, Rose – Zaharian, Manumua, Iștoc, Lemnaru – Popa. Au mai jucat: Halalilo, Doge, Mariș, Mureșan, Neculau, Hunt, Helu, Sefanaia.

LĂSAȚI UN MESAJ