”Săntatea, educația și infrastructura, priorități pentru Timiș”, spune Călin Dobra

179

Consilierii județeni pun pe primul loc refacerea și îmbunătățirea infrastructurii în Timiș, și totodată vor să acorde o atenție suplimentară sănătății și educației. Aceștia spun că vor să gestioneze bugetul alocat la nivel județean cât de bine posibil, pentru remedierea drumurilor și a altor necesități, în Timiș.

”Având în vedere cifra excedentului pe anul 2016, aș dori să fac câteva mențiuni. Nu vreau să fac niciun rău nimănui. Trebuie însă să avem o atenție profundă pe parcursul anului 2017 privind infrastructura județului. Știu că există proiecte în derulare și facturi de plătit în continuare. Însă ideea este ca tot ce înseamnă infrastructură din punct de vedere rutier, împreună cu proiectele care se vor derula pe perioada anului 2017, să fie finalizate până la sfârșitul anului. Sunt suficiente drumuri județene care necesită reabilitare și asfaltare”, spune Bitea Daniel, consilier județean.

De asemenea, în limita bugetului alocat pentru anu 2017, se pot identifica și repara chiar și drumuri comunale ale județului Timiș. Călin Dobra, președinte al CJT Timiș asigură o atenție sporită în privința cheltuirii banului public.

”Vom face tot posibilul ca excedentul bugetului Timiș, în anul 2017 să fie cât mai redus. Totuși sunt și anumite spețe care nu țin neapărat de noi. În acest excedent s-au transferat și lucrările începute în 2016 și nefinalizate. Datorită extinederii procedurilor acestor lucrări a fost nevoie să le transferăm în excedentul acestui an. Îmi doresc să fie o procedură cât mai simplificată ca să putem derula în ritm alert investițiile la nivelul Consiliului Județean”, spune președintele instituţiei, Călin Dobra.

În afara infrastructurii, consilierii au reamintit importanța continuării reabilitării Spitalului Județean Timișoara, unde vor avea loc investiții majore în acest an. Educația, sănătatea și infrastructura sunt prioritare pentru Timiș, adaugă Călin Dobra. În acest moment se lucrează la proiectul de buget, însă până acum acesta nu s-a aprobat cel național.

LĂSAȚI UN MESAJ