Consilierii județeni vor să beneficieze de nivelul cel mai mare al salariilor

274

Călin Dobra, noul președinte al Consiliului Județean Timiș a convocat astăzi prima ședință extraordinară din anul acesta după numirea sa în funcție. Unul dintre subiectele discutate de către cei 35 de consilieri județeni prezenți a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare al funcțiilor publice al aparatului de specialitate al CJT Timiș pe anul 2017.

”Aș dori să se țină cont și să fie luată hotărârea legată de angajații care lucrează în Consiliul Județean, conform deciziei Curții Constituționale 794 din 15 decembrie, care prevede aducerea salariilor la nivelul funcțiilor echivalente în sistemul public. Dacă considerați necesar să fie supus și ca hotărâre a Consilului Județean, dar nu cred că este cazul, după hotărârea Curții Constituționale. Este păcat ca angajații din Consiliul Județean să nu beneficieze de sumele echivalente, până la nivelul cel mai mare al salariilor”, spune consilierul județean, Titu Bojin.

Prin hotărârea propusă, salariile consilierilor se pot chiar dubla sau crește cu 150%. Decizia a venit din partea Curții Constituționale.

Ioan Dănuț Ardelean, secretar al CJT Timiș este de altă părere: ” În această perioadă ne-a preocupat și pe noi această decizie, prin care salariile ar trebuie aduse la același numitor comun, în sensul acordării celor mai mari salarii pentru aceeași funcție ocupată de către un funcționar public. Din ce am verificat până acum există câteva județe care au luat deja aceste decizii. Noi însă avem județele din zona de vest, care nu au făcut încă aplicarea în acest sens. Căutăm legalitatea, în așa fel încât, după un an de zile, când va veni Curtea de Conturi, să nu ia acești bani înapoi. Intenția noastră este de a acorda aceste majorări, însă trebuie să avem în vedere respectarea legii”.

Hotărârea prevede că până la apariția unei legi unitare, aceasta trebuie pusă în aplicare. Toți salariații Consiliului Județean sunt de acord să facă un angajament, susține Adrian Negoiță, unul dintre consilierii județeni. Astfel că secretarul trebuie să aplice măsurile pentru majorarea salariilor cât mai repede. Acesta susține însă că decizia nu a fost formulată precum spune Adrian Negoiță și intervin destule polemici.

”Trebuie să suflăm și în iaurt. Nu vreau să vină din nou Curtea de Conturi să ne ia banii”, adaugă secretarul.

Călin Dobra asigură demararea tuturor demersurilor necesare pentru susținerea acestei hotărâri, la nivelul întregii țări.

”Este o creștere importantă pentru angajați. Se ajunge, la unii angajați, ca această creștere să ajungă la 50 la sută din salariul actual. Ținând cont că de la 1 februarie intră în vigoare și creșterea salarială cu 20 la sută, eu cred că ar fi o creștere serioasă, consistentă, dar trebuie să vedem exact punctul de vedere al Serviciului Jurdic”, a spus Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ