Sânge de campioni! Timișoara Saracens a cucerit Cupa României a treia oară consecutiv

4350

Pentru al treilea an la rând Cupa României la rugby rămâne la Timișoara! Saracens a câștigat primul trofeu al anului, 37-12 în fața lui CSM Știința Baia Mare ducând scorul finalelor directe la 7-0…

2014, 2015 și 2016 sunt anii în care Timișoara Saracena a reușit să cucerească trofeul Cupei României. Ultimul pe această impresionantă listă este trofeul cucerit sâmbătă seara, chiar pe Dan Păltinișanu. Un succes categoric 37-12 cu care Saracens și-a zdrobit efectiv eterna adversară, CSM Știința Baia Mare. De altfel de fiecare dată când cele două echipe s-au întâlnit în finală, de șapte ori, victorioasă a ieșit trupa din Ronaț.

Timișoara a început perfect și după 6 minute a deschis scorul după penalitatea transformată de Vali Calafeteanu. Băimărenii au avut șansa de a reface egalitatea două minute mai târziu, dar Samoa a ratat o lovitură dintr-o poziție favorabilă. Maramureșenii aveau să preia conducerea după eseul semnat de Șamkaradze în minutul 13: 3-5. Samoa a ratat transformarea și încă o altă penalitate în prima repriză.

Răspunsul gazdelor a venit aproape instantaneu și Calafeteanu a plecat pe lângă grămadă pentru primul eseu. Același mijlocaș la grămadă a reușit și transformarea și campioana conducea cu 10-5 în minutul 23. Imediat Saracens a primit o penalitate la 40 de metri de buturi și Calafateanu a trimis cu puțin noroc printre bețe: 13-5. Tot Vali avea să stabilească scorul pauzei cu o altă penalitate transformată chiar în ultimele secvențe: 16-5.

Repriza secundă s-a reluat practic de la 21-5 pentru că prima acțiune s-a încheiat cu pătrunderea senzațională a lui Jack Umaga în terenul de țintă. Plus două puncte adiționale din transformarea lui Calafeteanu. Scorul a luat proporții după încercarea semnată de Popârlan la jumătatea reprizei secunde. Calafeteanu și-a păstrat procentajul de 100% și a transformat dintr-o poziție grea pentru 30-5.

Lazăr a primit singurul cartonaș galben al finalei cu 15 minute înainte de ultimul fluier. În superioritate numerică oaspeții au marcat a doua încercare prin Van Herdeen. Ratu a reușit prima sa execuție de picior a finalei pentru 30-12. Timișoara a răspuns printr-un eseu de penalizare și transformarea de rigoare a lui Calafeteanu: 37-12. Rus a fost și el eliminat înaintea ultimei faze.

Saracens: Militaru, Rădoi, Țăruș – Popârlan, Drenceanu – Ianuș, Lazăr, Burcea – Calafeteanu, Rose – Shennan, Umaga, Tavita, Fonovai – Fercu. Au mai jucat Mariș, Căpățână, Rus, Zaharia, Taupaki, Mureșan, Proterius, Popa,

CSM Știința: Priștăviță, Bărdașu, Rusu – Iurea, Roșu – Van Herdeen, Morrell, Ailenei – Șamkharadze, Ratu – Apostol, Leiataua, Fakaaosilea, Bucur – Samoa. Au mai jucat: Cojocaru, Nailago, Oprea, Mitia, Ene.

LĂSAȚI UN MESAJ