Săndel Pelici, un timișorean prea bun pentru Timișoara

598

Fiu al legendarei Mariana Drăghicescu, ”Privighetoarea Banatului”, timișoreanul Pelici a fost stoper al Politehnicii de la jumătatea anilor ’90, poate ultima echipă frumoasă a alb-violeților în variantă clasică. Rotariu, Gușatu, Vlaicu, Băban, Stoicov, Almășan, Artimon, Călin, Săvoiu, Varga, Kovacs, Velcea.

Apoi a luat-o pe calea antrenoratului. A debutat ca principal în prima ligă la doar 30 de ani, la Alba Iulia. S-a impus rapid ca un meseriaș în domeniu. Om serios, de mare caracter, pasionat și dedicat fotbalului, are darul de a crea o atmosferă deosebită în vestiar, de a fi foarte apropiat de fotbaliștii săi.

A antrenat, după orașul Marii Uniri, la Reșița, Brașov, Turda, Sibiu, Tg. Mureș, Rm. Vâlcea, Oradea, Mioveni, în unele locuri de mai multe ori.

Din vara anului trecut a revenit la Sibiu, dar nu la Voința, pe care o promovase în Liga I în 2011, ci la noua echipă a cetății săsești care l-a propulsat pe Klaus Iohannis la Cotroceni. FC Hermannstadt.

Ce a făcut la Sibiu s-a putut vedea săptămâna trecută, la meciul de Cupă cu Steaua. Și se poate vedea în clasamentul ligii secunde, unde echipa cu denumire germană e mare favorită la promovare.

Săndel Pelici, Alexandru pe numele din buletin, n-a avut până acum șansa de a conduce un club cu mari pretenții. Dar timp are.

Ce e însă ciudat este că el n-a antrenat niciodată, în cei vreo 15 ani de când activează pe bancă, în Timișoara!

La noi sunt alții. Leo Grozavu, Bogdan Andone, Florin Marin, Petre Grigoraș…

LĂSAȚI UN MESAJ