Sancțiune drastică pentru un cărășean care a încercat să vândă la Timișoara cartofi, vișine și nuci!

1472

Poliţiştii de la departamentul Pieţe au avut de lucru la finalul săptămânii trecute. Cum în weekend se organizează pieţele volante din Timişoara, unde micii producători au şansa să îşi vândă produsele legal, fără a fi copleşiţi de samsari, agenţii de la Poliţia Locală i-au verificat pe cei prezenţi.

Un singur vânzător nu avea acte pentru comerţ. Omul, venit tocmai din Caraş-Severin, a rămas şi fără marfă şi s-a ales şi cu o amendă de 2.000 de lei.

“Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au efectuat în cursul zilei de sâmbătă, când este organizată piața volantă de la Stadionul Dan Păltinișanu, o nouă acțiune pentru a stabili dacă actele de comerț desfășurate aici sunt conform prevederilor legale. Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat că printre producătorii care vindeau produse agro-alimentare în mod legal se afla și un comerciant care nu deținea aprobare din partea SC Piețe SA pentru a putea vinde produse în această locație. Comerciantul, care provine din județul Caraș-Severin, a fost sancționat cu amendă de 2000 lei conform HCL 129/2014 modificată, iar cele 30 de kilograme de cartofi, cireșe și miez de nucă, au fost ridicate în vederea confiscării, fiind predate Direcției Finanțelor Timiș, unde o comisie formată din reprezentanții a cinci instituții ale statului dispune valorificarea acesteia”, transmite Poliţia Locală.

De asemenea, comerciantului și tuturor membrilor familiei sale, care apar în carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, li s-a interzis dreptul de a mai comercializa produse agroalimentare în piețele volante de pe raza municipiului Timișoara pentru o perioadă de 12 luni de la data aplicării sancțiunii.

2 COMENTARII

  1. Corect:))
    Ce caută țăranii veritabili acolo!
    Las ca-s la zi cu actele bișnițarii.
    Ar trebui să primească autorizație pe loc (chiar și contracost)sau avertisment. E la mintea cocosului ca nu a venit acolo sa se îmbogățească…(sau poate avea o tona de nuci și vișine și 30 kg de cartofi :))

  2. Saracu’ a cazut in plasa! Dar doamna blonda din Varciorova care cumpara ciresele de la piata En gross si vinde acolo sau in piata de la Ion Ionescu, cu mai doua fete ( deci in 3 locuri) , nu ii are nimeni treaba? Da este de loc din Varciorova, dar ciresele sunt… de import!!

LĂSAȚI UN MESAJ