Sânandreieni la Euro

720

Prezența României la turneul final francez a creat un interes deosebit și pentru microbiștii din comuna timișeană Sânandrei. Astfel, la meciul inaugural al Euro, Franța – România, s-au aflat în tribune Ghiță Stăniș, Nelu Perța (ambii foști jucători ai echipei de fotbal din Sânandrei) și Radu Maiurjia. Toți lucrează acum la Frankfurt, așa că distanța de 572 km până în capitala țării lui Voltaire, pe autostradă, n-au fost o problemă.

La al doilea joc, cel cu Elveția, alți sânandreieni s-au alăturat galeriei ”tricolore” de pe Parc des Princes. E vorba de gemenii Liviu și Ovidiu Gherman, precum și de fiul celui din urmă, Michael.

Liviu a plecat cu avionul până în Germania, unde s-a întâlnit cu ceilalți doi, stabiliți la Mönchengladbach, iar de acolo, cu mașina, pâna la Paris, 481 km. Au luat parte la prima paradă a fanilor români la un turneu final, plecând spre stadion, înainte de meci, din fan-zone, de lângă Tour Eiffel.

Au avut ocazia să se fotografieze cu foștii mari internaționali Gabi Balint și Bogdan Stelea, au plătit 55 euro pe bilet, și au văzut un meci în care România a smuls, greu, un egal.
Din păcate, în ultimul meci, la Lyon, albanezii au făcut legea și pe teren și în tribune…

LĂSAȚI UN MESAJ