Saloanele de înfrumusețare – surse de potențiale boli grave în rândul bănățenilor!

180

Scăderea masivă a vaccinării persoanelor tinere, în special a copiilor de vârstă preşcolară, la nivel naţional în ultimii ani, în completare cu stilul de viaţă nesănătos al unei bune părți din populaţie, sunt cauzele dovedite ştiinţific care au dus la proliferarea hepatitelor de tip B şi C în ţara noastră.

Aceasta este constatarea medicului timişorean Emilian Popovici, conferenţiar universitar la UMF ” Victor Babeş” din Timişoara şi presedintele Societăţii Române de Epidemiologie. Acesta avertizează că virusurile infecţioase amintite acționează, îndeobşte, silențios, fără semne clinice evidente, dar care, dacă nu sunt depistate şi tratate la timp, pot duce la afecţiuni grave ale ficatului şi chiar la cancer hepatic.

„O sursă de îmbolnăvire cu hepatita de tip B, în special, demonstrată prin cercetări clinice şi de laborator, sunt saloanele de înfrumuseţare, unde, mai ales femeile, dar şi bărbaţii tineri care apelează la tatuaje pot contacta acest tip de virus infecţios. Din păcate, în unele dintre aceste saloane din Timişoara, dar, evident situaţia este valabilă la nivelul tuturor marilor aglomerări urbane din România, instrumentele folosite de angajaţi nu sunt sterilizate corespunzător” a avertizat medicul timişorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.