Sălile de sport vor deveni centre de vaccinare anti-COVID

74
sursa foto - baschet.ro

Afirmația a fost făcută de medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, într-un amplu interviu pentru hotnews.ro.

„Centrele de vaccinare vor fi amenajate în spații care trebuie să îndeplinească niște condiții, în primul rând să fie spațioase, să permită circuite și distanțare fizică între persoane. De exemplu, vor fi amenajate centre de vaccinare în săli de sport sau în săli mari de conferințe. Pentru București, un exemplu este Romexpo, pentru că spațiul permite amenajarea multor cabinete de vaccinare, are acces din mai multe căi, permite organizarea de circuite.

Este un model propus de la nivel european, așa organizează și alte țări. România este parte a unei abordări europene, iar activitatea de vaccinare se face practic concomitent în toate țările”, a afirmat medicul militar, pentru sursa citată.

România va primi de la Comisia Europeană, în tranșe, 10,7 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Prima tranșă va fi de 1,29 milioane de doze. În prima etapă vor fi vaccinați angajații din sistemul medical, din serviciile de asistență socială, vârstnicii, pacienții cu boli cronice și angajații din domenii cheie – apărare, educație sau energie. La aproximativ 2-3 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, va începe și vaccinarea populației, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

LĂSAȚI UN MESAJ