Salariile mari vor fi drastic impozitate! Mii de bănățeni bine plătiți vor fi afectați!

6881

Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri că eliminarea plafonului de 5 salarii medii brute peste care nu se impunea CAS şi CASS va asigura venituri suplimentare la buget de 1,9 miliarde lei, care pot acoperi integral majorarea salariului pentru angajaţii din cultură, creşterea pensiei minime de la 1 martie, transport gratuit pentru toţi studenţii şi dublarea burselor acestora.

În deschiderea şedinţei de guvern de vineri, Grindeanu i-a cerut ministrului de Finanţe să fie atent la menţinerea veniturilor la bugetul de stat şi a citat exemplul eliminării plafonului de 5 salarii medii brute peste care nu se mai impunea CASS, şi de care beneficiază, potrivit premierului, 36.000 de persoane. Această eliminare va aduce la buget un plus de venituri de 500 milioane lei, care acoperă eliminarea CASS de la dobânzile bancare şi creşterea salariilor pentru cultură.

Prin eliminarea plafonului de 5 salarii medii brute pentru care nu se percepea CAS bugetul va câştigă 1,4 miliarde lei, suficient, în opinia lui Grindeanu, pentru creşterea pensiei minime de la 400 la 520 lei, de la 1 martie, transport gratuit la CFR pentru toţi studenţii şi „mai mult decât dublarea burselor studenţilor”.

Bugetul câştigă suplimentar 1 miliard de lei şi prin majorarea, începând cu 1 februarie, a salariului minim de la 1.250 lei la 1.450 lei, măsură care urmează să fie adoptată în cursul şedinţei de vineri.

Această suma, spune Sorin Grindeanu, „ar acoperi 70% din costul generat de creşterea punctului de pensie de la 1 iulie”.

LĂSAȚI UN MESAJ