Reunire la -20 de grade!

189

Gerul și viscolul le-a perturbat fotbaliștilor reunirea de după vacanță. ACS Poli a început pregătirea părții secunde a sezonului pe un frig teribil și cu un lot incomplet.

Codașa Ligii I a reînceput antrenamentele după cele două săptămâni de vacanță de care a beneficat în această iarnă. Poliștii au avut vineri amiaza prima ședință de pregătire din 2017, una afectată serios de condițiile meteo ce au lovit țara în acest sfârșit de săptămână. Patru dintre fotbaliștii violeților au ratat reunirea din cauza problemelor din sistemul de transport. Croitoru, Straton și Doman sunt întârziați prin țară din cauza drumurilor închise și înzăpezite, în timp ce brazilianul Pedro Henrique a fost blocat în Spania de întârzierile companiilor aeriene.

Ceilalți poliști efectuează la această oră un antrenament de reacomodare cu efortul. Vor urma trei zile de pregătire la baza locală, iar de marți echipa pleacă într-un cantonament centralizat la Poiana Brașov. La revenirea din stagiul de pregătire antrenorul Ionuț Popa vrea 5 meciuri amicale, trei dintre acestea fiind deja confirmate. E vorba de jocurile cu Național Sebiș din 21 ianuarie, cu Spartak Subotica din 24 ianuarie și Honved Budapesta din 31 ianuarie.

”Perioada foarte scurtă de vacanță și sperăm să acumulăm cât mai mult în această perioadă de pregătire. În proporție de 85% vom ști situația celor plecați și veniți până la plecare în cantonament. Avem o strategie legată de transferuri și nu vrem să umblăm la omogenitatea echipei. Nucleul echipei va rămâne și asta e important”, a anunțat directorul sportiv Rică Neaga.

În ceea ce privește lista de transferuri deocamdată nu există nicio certitudine. În afara lui Cârstocea, cel care s-a cerut afară de la Poli. Pe lângă mijlocaș șefii clubului și-ar dori rezilierea a încă 4 contracte, unul fiind cel al lui Roșu. ”Doar Cârstocea și-a exprimat dorința de a pleca de la echipă și nu putem să ne opunem unui jucător care nu stă cu minte la fotbal și la Poli. În rest Roșu a jucat mai puțin și am considerat că nu intră în planurile noastre de viitor. Vor mai pleca maxim 3 jucători și tot atâția vor veni în locul lor”.

În ceea ce privește achizițiile clubul de pe Dan Păltinișanu nu prea are cu ce lăuda. Bănel Nicoliță este o țintă pentru Poli dar doar în anumite condiții financiare și nu numai. ”Venirea lui Bănel depinde de mai mulți factori, am vorbit cu el și așteptăm decizia sa”, au punctat șefii lui Poli. În ecuația venirii lui Nicoliță stă și eventualitatea transferului lui Bărbuț, jucător despre care s-a scris că ar fi dorit de Steaua București. ”Noi nu știm nimic”, a încheiat Neaga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ