200 de falși revoluționari la Reșița!

352

Procurorii Parchetului General, după prima tură de audieri în dosarul revoluționarilor cu acte false, au decis să extindă urmărirea penală față de mai multe persoane din dosar pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave privind fapte legate de declararea orașelor Reșița și Băile Herculane ca orașe-martir, scrie Express de Banat.

Din probele administrate până în prezent a reieşit că, în calitate de membri ai Comisiei pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 341/2004, constituită la nivelul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv acelea de a verifica, admite sau respinge solicitările privind includerea şi a altor localităţi în categoria celor în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului, au emis mai multe procese verbale, respectiv decizii, cu încălcarea prevederilor legale cu privire la condiţiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a primi titlul de „luptător cu rol determinant”.

În consecinţă, prin includerea a cinci oraşe în categoria localităţilor în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până la fuga dictatorului, un număr mare de persoane au primit fără drept, începând cu data de 1 ianuarie 2015, o indemnizaţie lunară de 2.020 lei. Procurorii au consemnat că în municipiul reședință de județ au primit „fără drept aceste plăți… Reşiţa – 228 de persoane: prejudiciu estimat în valoare totală de 10.132.320 lei”, scriu procurorii.

 

Citește continuarea AICI

LĂSAȚI UN MESAJ