Sala polivalentă și stadionul, un nou, dar destul de vechi prilej de râcă politică

194

Stadionul și noua sală polivalentă sunt două obiective mult visate de orice iubitor de sport, dar și de timișenii adevărați. Războiul, fără un final previzibil, ce pune în ecuație mai mult decât ar trebui, forțele politice ce-și încoardă mușchii inutil nu se va termina aici. Au început din nou ”împunsăturile”. De la contre la vorbe mari și umflate (dar lipsite de sens în acest caz) nu este decât un pas. Timișorenii au auzit de atâtea ori vorbe ca : boicot, lupta pentru binele timișorenilor sau împotriva lor, lipsă de bani sau de proiecte bune. De „șantaj” ce spuneți? Pare o vorbă potrivită în politică? La asta se mai adaugă povestea cu ”terenul meu este mai bun decât celălalt”. Oare chiar vrea cu adevărat dezlegarea acestei povești?

În urma ședinței de Consiliu Local ce a avut loc la începutul săptămânii, iar au sărit scântei, iar sunt suspiciuni de ambele părți. Partidul Social Democrat Timiș are o poziție în această chestiune și încearcă o explicație. Lăsăm cititorii să-și facă o părere despre acest nou episod din poveste cu băgatul bățului prin gard.

”Construirea unei noi săli polivalente și a unui stadion au fost, de ani buni, subiecte de dispută politică și administrativă în Timișoara, dar parcă acum, mai mult decât oricând, nivelul discursului public este la un nivel foarte scăzut. Amenințări, șantaje, boicot la vot și așa mai departe. Toate venite din partea consilierilor PNL, la ordinul explicit al primarului Nicolae Robu.

Luni, Consiliul Local al Municipiului Timișoara, a aprobat, cu votul consilierilor Partidului Social Democrat, punerea la dispoziția Companiei Naționale de Investiții a unei suprafețe de teren care să intre în analiză pentru construirea sălii polivalente de 16.000 de locuri. Am considerat, ca partid, că este normal să dăm un vot pozitiv unei astfel de inițiative, iar decizia finală va aparține reprezentanților CNI, care vor alege locul în care se va construi sala amintită.

Astăzi, după demersul nostru decent și firesc de ieri, primarul Nicolae Robu și-a arătat din nou limitele politice și administrative și a trecut la amenințări cu un nou boicot al consiliderilor județeni ai PNL, amintind că are pârghiile necesare pentru a face așa ceva.

Joaca primarului de-a administrația și confundarea Timișoarei cu propriul SRL dăunează grav mai ales timișorenilor, care așteaptă de mulți ani un nou stadion și o nouă sală polivalentă, investiții pe care le merită cu siguranță. Noi depunem toate eforturile pentru realizarea celor două obiective, însă nu vom ceda amenințărilor puerile venite din partea unui om care pune propriul interes mai presus de cel al Timișoarei,” transmite PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ