Șah-mat la campioană și Timișoara a scăpat de ultimul loc

265

ACS Poli a știut să profite de oboseala acumulată de campioană în Europa League și a obținut prima victorie în fața lui Astra Giurgiu: 2-0. Victorie cu care alb-violeții părăsesc pentru prima oară ultimul loc al Ligii I.

Timișoara nu mai este codașa primei ligi de fotbal. De 17 etape au fost nevoie pentru că ACS Poli să bage o echipă sub ea în clasament. Iar acest lucru s-a petrecut tocmai după o victorie frumoasă în fața campioanei: 2-0. Învingătoare la Viena, Astra Giurgiu s-a înclinat pe Dan Păltinișanu în fața harnicei echipe a lui Ionuț Popa. Jocul de echipă al poliștilor a eclipsat vedete ca Budescu, Teixeira sau Săpunaru. Iar loviturile le-au dat Șeroni și Pedro Henrique după două acțiuni aproape identice.

Fundaș stânga de nevoie în acest meci, Șeroni a deblocat tabela cu o acțiune personală superbă. Era minutul 37 și apărătorul a urcat cu mingea la picior vreo 60 de metri și a încheiat cu un șut pe colțul lung: 1-0. Brazilianul Pedro Henrique a marcat golul doi al gazdelor în minutul 54. Brazilianul și-a pornit acțiunea reușitei din banda stângă și, asemeni lui Șeroni, după ce a ajuns în careu în poziție de finalizare l-a învins pe Lung jr. Era 2-0 cu 30 de minute rămase de joc.

Poli a știut să își apere avantajul și chiar s-a jucat cu ocaziile în final atunci când spațiile create în defensiva campioanei i-au adus în poziții de finalizare pe Popovici și Bărbuț. Final 2-0 și Poli ajunge la 4 puncte cu care scapă de poziția codașă. ASA Târgu Mureș este noua lanternă roșie, trupa lui Dan Alexa având cu un punct mai puțin.

ACS Poli: Straton – Străuț, Bocșan, Scutaru, Șeroni – Llorente, Artean – Doman (80, Vădrariu), Croitoru, Bărbuț (89, Sântean) – Pedro Henroque (66, Popovici).

Pentru timișoreni urmează miercuri duelul cu CSU Craiova din deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ