SCHIMBARE IMPORTANTĂ în învățământ! Îi privește și pe școlarii din Banat

1934

Ministerul Educației aduce o schimbare importantă în învățământul din România. Ministrul Mircea Dumitru va semna, astăzi, un ordin care prevede clar câte ore trebuie să aloce un elev temelor primite la școală. Oficialul din Ministerul Educației consideră că, pentru învățământul primar, timpul pe care trebuie să-l petreacă un elev pentru a face teme nu trebuie să depășească o oră, iar la gimnaziu, două ore iar la clasa zero nu se dau teme pentru acasă, scrie hotweek.ro.

Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate și trebuie să lucreze un elev sau o elevă în afara școlii. Ceea ce se întâmplă este că vacanțele de vară se transformă într-un fel de competiție, de concurs – câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Noi, oamenii maturi, așteptăm vara pentru a putea să ne relaxăm, să ne odihnim. Iar o elevă sau un elev care este în clasa a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a trebuie să lucreze încontinuu, în așa fel încât în septembrie, cand ajunge la școală, să nu o supere pe doamna învățătoare sau pe doamna dirigintă și să vină cu caietul de teme făcute” a declarat ministrul Mircea Dumitru.

Dacă nu se înțelege chestiunea aceasta printr-o pedagogie naturală, pe care ar trebui să o trăim, să o respirăm în mod firesc, atunci legiuitorul, în cazul de față ministrul Educației, dă un ordin prin care spune, de pildă, că la învățământul primar, la clasa pregătitoare, nu se dau teme acasa„, a precizatat ministrul Mircea Dumitru.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ