Să ne obișnuim să aruncăm corect gunoiul! Sfatul vicepreședintelui CJT

47

Timișorenii nu prea știu cum să arunce corect gunoiul. Mai exact nu știu cum se reciclează corect și, de multe ori, deșeurile menajere ajung în pubelele galbene sau invers. RETIM se pregătește să avertizeze populația care nu colectează coresc gunoiul și l-a făcut și pe vicepreședintele Consliului Județean Timiș, Cristian Moș, să fie mai atent când duce gunoiul.

„Recunosc că de câteva zile stau cu emoții de fiecare dată când cei de la RETIM Ecologic Service SA vin să-mi ridice pubelele – nu vreau să primesc eticheta galbena, așa că am devenit (și) mai atent la ce arunc și unde arunc. E un exercițiu pe care vi-l recomand cu drag – e posibil să aveți parte de o surpriză plăcută și în câteva săptămâni să vă obișnuiți să aruncați corect deșeurile din gospodărie”, a transmis Moș.

Săptămâna trecută, liderul CJT a fost pe teren cu cei de la ADID și reprezentanții RETIM și au verificat conținutul pubelelor destinate deșeurilor reziduale și reciclabile. Nesurprinzător, cele mai multe pubele conțineau deșeuri destinate altora.

Vicepreședintele CJT ne învață și cum să colectăm selectiv.

Ce înseamnă conținut neconform:
Deșeuri reziduale în pubela galbenă/sacul galben
Deșeuri reciclabile în pubela neagră
Sticlă în pubela neagră sau galbenă/sacul galben
Deșeuri vegetale în pubela galbenă/sacul galben
Deșeuri vegetale în cantități mari în pubela neagră
Deșeuri voluminoase în pubela neagră sau galbenă/sacul galben
Cadavre de animale în pubela neagră sau galbenă/sacul galben
Deșeuri reciclabile compromise în pubela galbenă/sacul galben
Ce se întâmplă dacă nu colectezi separat?

De acum înaite, RETIM va atenționa asociațiile sau proprietarii dacă nu au aruncat corect deșeurile, cu ajutorul unei etichete galbene. Dacă situația nu se remediază, pe pubelă se va aplica o etichetă roșie și gunoiul nu va fi ridicat până când în recipient nu vor fi decât deșeuri corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ