Să fie clar: capitala României democratice nu e la București, ci la Deveselu!

810

Îndeobște, nu mă gândesc la mine ca la o persoana bătrână. Unii îmi spun că, la 61 de ani – câți am împlinit anul trecut —, părinții noștri își mâncaseră deja cu plăcere primul lor an de pensionari. O fi așa, dar lucrurile s-au schimba radical și față de acum 15 ani, ca să fiu optimist. Nu îmi place să cred că sunt bătrân din cel puțin 3-4 motive pe care nu vi le destăinui aici fiindcă nu mi se pare nici firesc, nici igienic. Dar măcar una din aceste autoîncurajări trebuie să o fac publică: nu cred că sunt un moș ramolit din simplul și banalul motiv că îmi fac planuri pe cel puțin 10 ani de acum înainte.  Sau, mă rog, obișnuiesc să îmi fac atunci când este vorba despre cărțile pe care încă nu le-am scris și, mai ales, când este vorba despre România pe care încă mă încăpățânez să o aștept. Și, ca să fiu sincer până la capăt, mereu mă cred încă tânăr pentru a mai prinde o Românie utopică pe care Brucan ne-o proiecta, imediat după Revoluție, la cel puțin 20 de ani de Golgotă.

Ei bine, dragi cititori, cred că exact la ultimele rânduri ale paragrafului de mai sus ați început să surâdeți. Sau să vă spuneți în gând că sunt un naiv. Sau chiar tâmpițel. Asta, fiindcă ultimele zile ale ofensivei Statului Mafiot asupra democrației demonstrează, fără putință de tăgadă, că România nu mai este România pe care o știm, ci, pur și simplu, România Tâlharilor.

O Românie în care, iată, Curtea Constituțională ne-a spus că hoția se oprește fix înaintea ușii Guvernului. Fiindcă — așa cum înțeleg eu —, dacă DNA-ul nu îi poate cerceta pe cei care fac porcării la Guvern, atunci oricine guvernează poate face orice. Nu săriți să îmi semnalați că tocmai am rostit un fals raționament. Este exact același argument fals al tuturor trâmbițașilor de tinichea ruginită care au urlat mereu spunând că demonstranții anti-Grindeanu nu au înțeles ce e cu OUG 13. Sau, cum spuneau pesediștii cu cravate Armani, că ministrul Iordache nu a explicat bine ce voia OUG 13.

Or, exact aici e cheia problemei: nu e nevoie de niciun fel de cunoștințe legislative pentru a înțelege că actualul guvern a vrut și vrea în continuare să își salveze penalii. Care, culmea, în loc să fie membri de rând, conduc partidul cu un tupeu nemărginit. Până și un analfabet onest înțelege asta. După cum și un ins cu minimă educație înțelege că tot ceea ce face acum PSD-ul nu este altceva decât o transformare a statului democratic într-un stat confiscat total de Crima Organizată. Adică de structuri mafiote ce NE fură fără se teamă că vor fi pedepsite!

Nu disperați însă!  Chiar dacă Opoziția e ridicolă, palidă și duplicitară, chiar dacă PSD-ALDE pare că vor pune mâna pe totul — așa cum acum CCR e total aservită și spune ce vrea Dragnea și Tăriceanu —, tot nu vor face din țara asta batjocura lor. Asta fiindcă au un ghinion teribil, despre care am mai scris și la alegerile prezidențiale: capitala României democratice nu e la București, ci la Deveselu!

Înțelegeți ce vreau să vă spun!

LĂSAȚI UN MESAJ