S-a votat! Vă puteți pensiona mai repede ca până acum! Care sunt condițiile

116

Un proiect de lege care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite a fost adoptat marți, în uninanimitate de  Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege amendează dispoziţii ale Legii 263/2010, propunându-se acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, reducerea vârstei standard de pensionare începând cu primul an de stagiu de cotizare realizat în aceste condiţii.

Potrivit proiectului, pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite sau în condiţii speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiţii normale şi anume patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, faţă de trei luni cât se prevede în prezent.

Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD și vine în ajutorul angajaților care lucreză în medii periculoase, ca de exemplu, Complexul Energetic Oltenia. Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ