S-a tăiat panglica! Pasajul Jiul a fost inaugurat cu fanfară și zeci de timișoreni prezenți. Foto-video

1953

Pasajul Jiul a fost inaugurat cu mare fast, astăzi, la ora 14, ceremonia fiind desfășurată pe durata unei ore, după care, de la ora 15.00, șoferii au primit acces liber de a circula prin toate cele cinci benzi amenajate.

La eveniment a fost prezent un număr mare de timișoreni, dar și toate autoritățile implicate în proiectul de modernizare și lărgire al Pasajului.

În acorduri de fanfară, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a înmânat diplome tuturor constructorilor și șefilor direcțiilor din primărie, implicați în proiect.

Pasajul Jiul, care a fost deschis azi traficului, a fost inaugurat cu 9 luni mai devreme, la fel şi strada Jiul care a fost lărgită la 4 benzi. Lucrările au început în august 2016 și au costat bugetul local 17,6 milioane de lei plus TVA.
Primul care a trecut prin pasaj după tăierea panglicii, a fost însuşi primarul, Nicolae Robu, la volanul Mercedesului, în dreapta sa avându-l pe şoferul Vasile. A trecut de două ori prin pasaj, o dată spre Circumvalaţiunii, şi a doua oră retur, spre Republicii. Atât pe partea stânga a pasajului, cât şi pe partea dreapta există trotuare pentru pietoni, pe partea dreaptă prin tunel, unde se află şi pista de biciclete. Odată cu deschiderea pasajului Jiul, se va putea vedea şi fluidizarea traficului care se va face mult mai rapid şi mai lejer, ţinându-se cont că, în timp de 10 ore, prin pasaj trec cam 60.000 maşini, adică 6.000 maşini pe oră.
Nicolae Robu a mai spus că se lucrează intens şi la pasajul Popa Şapcă, iar dacă timpul va fi prielnic constructorilor şi nu va fi îngheț, şi acesta va fi deschis complet circulaţiei, pe cele 6 benzi, în luna decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ