Autospeciala care va ajunge în 15 orașe, inclusiv la Timișoara, pentru recrutare de personal

672

Jandarmeria Română a lansat astăzi o campanie naţională de recrutare pentru cele 700 de locuri disponibile în cele două şcoli de subofiţeri ale Jandarmeriei.

O autospecială inscripţionată cu mesajul campaniei va merge, timp de opt zile, prin 15 oraşe din ţară, între care și Timișoara, pentru a prezenta celor interesaţi oferta Jandarmeriei.

”Ne-am gândit la o schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte abordarea tinerilor care doresc să vină în rândurile noastre şi în sensul ăsta mergem noi către tineri într-o campanie care doreşte să acopere într-o primă etapă sudul şi estul ţării, iar în cea de-a doua etapă nordul şi vestul ţării. Încercăm să prezentăm tinerilor ceea ce este de fapt jandarmeria, să încercăm să-i atragem în rândurile noastre pentru a acoperi deficitul de personal pe care-l avem la momentul actual”, a declarat, duminică, comandantul Jandarmeriei Române, col. Sebastian Cucoş.

Deficit de trei mii de oameni

El a arătat că există un deficit de personal de circa 15%, mai ales după ce Jandarmeria a pierdut, în anul 2011, aproximativ 20% din funcţiile pe care le avea, deficit care s-a simţit acut în misiunile desfăşurate.

”În cifre, acest deficit înseamnă aproape 3.000 de oameni. Din structurile operative lipsesc foarte mulţi oameni, dar nici în zona de suport lucrurile nu stau prea bine şi aici e nevoie de (…) specialişti: financiar, resurse umane, logistică. Dorim să lărgim baza de selecţie, dorim să avem o concurenţă cât mai mare, astfel încât cei care vin spre structurile noastre să fie mai bine pregătiţi, mai buni pentru a satisface nevoile cetăţeanul”, a mai spus Cucoş.

LĂSAȚI UN MESAJ