Rujeola face ravagii în vestul ţării! A mai murit un bebeluș în Timişoara

280

Rujeola continua să facă ravagii în România, cea mai afectată regiune fiind cea din vestul ţării. În Timiş a mai murit un bebeluş internat la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara. Cazurile de deces au ajuns astfel la 22.

Decesul bebeluşului a survenit la finalul săptămânii trecute, dar abia acum autorităţile au confirmat că moartea a fost provocată de complicaţii provocate de rujeolă. Reprezentanţii spitalului spun că micuţul nu era vaccinat.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, “numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna la data de 14.04.2017 este 4793. Au fost înregistrate 21 decese, astfel: 5 în jud. Arad, 5 în jud. Timiș, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare și 1 în București. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de județe. Ca măsură de limitare a extinderii rujeolei a fost organizată și se desfășoară la nivel național o campanie de vaccinare copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani”.

Virusul rujeolei intră în organism pe căile respiratorii sau prin ochi. Boala este contagioasă atât în timpul perioadei de incubaţie (care este de aproximativ zece zile), cât şi în timpul perioadei de manifestare (cu o durată de patru zile).

Prevenirea constă în vaccinare (contraindicată în perioada de sarcină sau la persoanele care sunt imunodeprimate).

LĂSAȚI UN MESAJ