”Cine vrea să facă un comerț la nivel mondial trebuie să fie informat” spun specialiștii Direcției Regionale Vamale Timișoara-VIDEO

339

Sala de ședințe de la sediul din Piața Operei al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit astăzi o întâlnire a tuturor celor din mediul de afaceri care vor să fie la curent cu ultimele noutăți din domeniul vamal.

Întâlnirea a fost de tip seminar . S-au prezentat cele mai noi măsuri legislative din domeniul schimburilor comerciale interstatale. Este evident pentru oricine că nu se mai poate face comerț decât în cadrul strict reglementat de legi. A trecut perioada de pionierat a traistei de rafie, cu cât mai multe mărfuri înghesuite claie peste grămadă și fără acte de proveniență.
La întâlnire au participat Florica CHiriță, Director Geneal al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Gabriel Moldovan, Director Executiv Direcția Regională Vamală Timișoara și Marius Gaiță, Președinte AEO Forum.

seminar vamal (6)

Specialiștii de la Direcția Vamală au citit și comentat cu exemple cât mai concludente textele de lege cele mai importante. Discuțiile s-au transformat repede în dezbateri cu întrebări și răspunsuri cât mai clare.

seminar vamal (1)

Foarte interesant s-a dovedit a fi conceptul, puțin cunoscut încă la noi, de AEO. Este un cod (sau standard asemanator să zicem cu ISO). În asociația AEO Forum sunt firme care sunt certificate sau în curs de certificare cu acest standard si aplică aceste cerințe în lucrările de export-import.

„Asociația vrea să adune laolalta firmele care sunt certificate AEO la nivel național și bineînțeleș firmele care vor să devină certificate în viitor. Beneficiile ar fi structurate pe patru mari dimensiuni. Parte de networking, de conectare. Partea de informare. Partea de implicare. Și partea de expertiză. În linii mari, ne dorim ca asociația AEO Forum să devina o platformă pentru dezbaterea acestor orientări și norme cuprinse în legislația națională și internațională referitoare la această noțiune de operator economic autorizat. Membrii pot beneficia de infomări, analize, raportări și de reprezentare în fața instituțiilor statului sau a altor asociații de profil din țară sau de afară” a declarant pe scurt Marius Gaiță despre asociația pe care o reprezintă.

LĂSAȚI UN MESAJ