Rugby-ul timișorean, o lecție de urmat pentru debilul fotbal de pe Dan Păltinișanu

1446

De câțiva ani, Timișoara e capitala rugby-ului românesc.

Clubul clădit în 2007 de Dan Borzaș, un mare om de rugby, o luase de la zero. În Ronaț, pe o bază sportivă aflată în paragină, cu jucători inimoși. Odată, într-o toamnă târzie, chiar jucătorii au descărcat camionul cu lemne menite a le da căldură, peste iarnă, în vestiarul desprins parcă din Evul Mediu. Și era vorba de o echipă de primă ligă! Ce diferență față de fotbaliștii atât de răsfățați!…

Lângă club a venit omul de afaceri Dan Dinu, un alt mare om de rugby. Bugetul și ambițiile au crescut.

Treptat, Timișoara a început să domine competițiile interne, la mare luptă cu rivala din Baia Mare. Titluri naționale, Cupe ale României și ale Regelui, participări în cupele europene. Jucători și antrenori străini, internaționali români, selecționați la Mondiale. Baza din Ronaț renovată, meciuri pe Dan Păltinișanu. Album de prezentare cum n-are nimeni în sportul românesc. Colaborare cu Saracens, celebru club londonez (dar asta e o altă poveste, o vom dezvolta ulterior).

Ceea ce au reușit cei care conduc clubul de rugby trebuie să fie un exemplu pentru tot sportul timișorean. Care, în deceniile postdecembriste, a mai mișcat, la nivelul sporturilor de echipă, doar prin handbal masculin (dar asta demult) și baschet masculin (mai recent). La fotbal nu ne referim, chiar nu vrem, și nu merită să ne mai enervăm.

Sâmbătă, pe Dan Păltinișanu, va fi prima finală a Cupei României la rugby. Aceleași Timișoara și Baia Mare de-o parte și de alta a balonului oval.

1 COMENTARIU

  1. Ai dreptate Tăvi!Dar sa nu uitam esențialul…Totul,de la fotbal la …Z,de la sănătate la…. Y ,de la învățământ la… T, TOTUL a fost stricat de putregaiul numit…Politica!Mi-e și scârbă sa scriu cuvântul!Sper ca rugbyștii de la Timisoara sa…dea de pamant(la figurat,dar -dacă e nevoie!-și la PROPRIU!)cu trepădușii politicieni ce își întind deja.. boturile,.pofticioși și nesătui ,spre…balonul oval!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.