Rugbiștii timișoreni au învins la debutul în Continental Shield

112

Victorie pentru Timișoara Saracens la debutul în Continental Shield. Rugbiștii din Ronaț au obținut primul succes, 29-25 în compania echipei italiene Petrarca Padova.

Rugbiștii bănățeni au făcut primul pas către revenirea în Challenge Cup; victoria de sâmbătă în compania lui Petrarca reprezintă prima victorie din cele 6 care le-ar asigura câștigarea competiției preliminare Continental Shield și implicit accederea în cea de-a doua întrecere continentală.

Bănățenii au dovedit că le priesc confruntările cu echipele italiene și au răpus-o pe Petrarca după ce reușiseră acum două sezoane să iasă victorioși din duelurilor cu Rovigo și Calvisano. Pe cei din urmă îi vom revedea la început de decembrie, din nou pe Dan Păltinișanu.

Revenind la jocul de sâmbătă după-amiaza trebuie spus că succesul bănățenilor s-a conturat destul de greu după o confruntare extrem de echilibrată. A fost 29-25 după ce la pauză italienii conduceau cu 19-16. Iar în final au ratat o penalitate ce ar fi putut răsturna soarta partidei.

O partidă tacticizată în care s-a marcat în special prin loviturile de picior, Samoa și Ippolito fiind cei responsabili cu punctele. Internaționalul român a semnat 19 puncte, în timp ce internaționalul italian a reușit toate punctele echipei sale 25; motiv pentru care a și fost votat omul meciului.

Saracens: Samoa 2 transformări și 5 penalități, Helu 1 eseu și Seniloli 1 eseu. Petrarca: Ippolito 1 eseu, o trasformare, 2 dropgoluri și 4 penalități.

Matt Williams, antrenor Timișoara Saracens: ”Ne bucurăm pentru această victorie. Știam că va fi altceva față de jocurile din campionat. Știam că au o linie defensivă bună și știam că nu trebuie să le dăm multe șanse. În continuare am făcut și greșeli dar suntem mulțumiți de acest rezultat. Am întâlnit o echipă disciplinată cu un șuteur foarte bun, noroc că a ratat și el o lovitură înspre final și a arătat că este și el om…”

Saracens adună 4 puncte înaintea primei deplasări din Continental Shield, cea de sâmbătă vitoare de la Lisabona, contra campioanei portugheze CD Universitario.

LĂSAȚI UN MESAJ