Ruga Timișoarei a început în Parcul Rozelor, dar duminică va fi și mai și

1544

Așa ca orice sat, cât de mic, din Banat, chiar și Timișoara are de destul de mulți ani o rugă. Exact ca la satele cele mai tradiționale, și aici, la noi, de hramul Bisericii este mare sărbătoare. Lumea îl omagiază pe patronul spiritual al locurilor, Sfântul Iosif cel Nou, ce a păstorit creștinii de rit răsăritean din provincia noastră în secolul al XVII-lea în cea mai grea perioadă, când administrația era asigurată de otomani.

Tocmai pentru faptele sale deosebite, credincioșii nu l-au uitat nici acum și-l omagiază în fiecare toamnă pe 15 septembrie. Tot cu acest prilej, iubitorii de cântec, voie bună și joc se adună în Parcul Rozelor pentru a petrece ca pe timpuri. Scena a vuit de veselie.
Totul a început pe la ora 5 după-amiază, cu Ansamblul Timișul copii și tineret, alături de soliștii Alexandra Ciota, Andreea Pascotă și Daniel Sabău. Mai târziu au urcat pe scenă cei de la Ansamblul Pusta Banatului și soliștii Adriana Coste, Dolores Dongea, Claudiu Tărnăuceanu.

Dar mai târziu nu au lipsit nici mai experimentații Camelia Miuțescu, Alina Radi, Tiberiu Ceia și Petrică Miulescu Irimică, acompaniați de Timișul. Mariana Șușca, Petrică Moise și Virtuozii Banatului au încheiat seara.

Dar duminică, după slujbă și prânzul obligatoriu în familie, cu zupă de găină, iubitorii folclorului pot veni din nou în Parc. Nu vor lipsi vedetele folclorului bănățean. Se anunță o seară plină de surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ