Romsilva donează peste 158.000 de puieţi, Primăria Timişoara plantează doar 10.000

951

Timişoara va beneficia în această primăvară de o nouă perdea forestieră. 10.000 de puieţi de stejar vor fi plantaţi pe un teren de la marginea oraşului, între Calea Torontalului şi strada Ovidiu Balea. Plantările sunt posibile după ce Romsilva, prin Ocolul Silvic Timişoara, a oferit Primăriei Timişoara, ca donaţie, peste 158.000 de puieţi. Totuşi, municipalitatea timişoreană va planta de 16 ori mai puţim puieţi.

„Ocolul Silvic Timişoara are disponibilităţi pentru sponsorizare 83.300 puieţi forstieri specia stejar, 52.200 puieţi forestieri de cer şi 23.000 puieţi forestieri specia stejar roşu, în condiţia în care se face dovada că terenul pe care se vor planta puieţii este proprietate publică sau privată a primăriei şi prezentarea scopului în care vor fi folosiţi puieţii”, se arată în oferta primită de Primăria Timişoara.

Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara a verificat situaţia juridică a terenului cuprins între Calea Torontalului şi strada Ovidiu Balea. Din datele publicate de instituţie reiese faptul că suprafaţa nu a fost revendicată, nu este obiectul niciunui litigiu şi aparţine Primăriei Timişoara din anul 1999. Mai mult, în Planul Urbanistic General al oraşului terenul apare ca spaţiu verde.

Astfel, în şedinţa de Consiliu Local Timişoara de marţi, 5 aprilie, aleşii au aprobat plantarea puieţilor de stejar.

“Având în vedere importanţa perdelelor forestiere de protecţie, care în zonele de câmpie cu suprafeţe reduse de pădure, au o influenţă deosebit de favorabilă asupra mediului înconjurător, prin protecţia climatică ce o asigură, prin rolul de a reduce viteza vântului, prin rolul depoluant şi de recreare pentru polulaţie, Direcţia de Mediu a întocmit un Studiu de oportunitate privind crearea unei perdele forestiere de protecţie între Calea Torontalului şi Str. Ovidiu Balea”, se arată în hotărârea de consiliu local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.