Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, a primit trei ani cu executare dar hotărârea Tribunalului nu e definitivă

566

Tribunalul Caraș-Severin l-a condamnat pe fostul primar Mihai Stepanescu la trei ani de închisoare cu executare, pentru mită. În același dosar, arhitecta implicată, cea care s-a stabilit că era intermediara mitei și l-a înregistrat pe fostul primar, a primit doi ani de închisoare cu suspendare iar omul de afaceri Stelian Tăune, cel care oferea sumele de bani drept șpagă a primit opt luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA l-au cercetat pe Mihai Stepanescu pentru pretinderea și primirea de bani și servicii în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, de la inculpatul Stelian Tăune, pentru ”a-și exercita în mod necorespunzător atribuțiile funcției de primar, în sensul atribuirii, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urma. Astfel, inculpatul Stepanescu Mihai a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrari.

De asemenea, se spunea în rechizitoriu, inculpatul Stepanescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor dale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare a unui pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa, la Timișoara. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepanescu Mihai, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în municipiul Reșița, a fost de 214.954 lei.”

Hotărârea Tribunalului Caraș-Severin nu e definitivă, Mihai Stepanescu având posibilitatea să o atace cu recurs.

LĂSAȚI UN MESAJ