Românii își primesc banii! Ce taxă va fi restituită

832

Românii își primesc banii înapoi. Taxa auto de poluare, alături de alte plăți făcute de posesorii de autovehicule, va fi restituită.

Camera Deputaţilor a adoptat două ordonanţe de urgenţă care se referă la restituirea pe cale administrativă a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, precum și taxele pe poluare, pentru emisiile poluante şi timbrul de mediu. Astfel, deputaţii au adoptat OUG nr.52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând plata specială pentru autoturisme şi autovehicule, plata pe poluare pentru autovehicule, plata pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, dar şi OUG n.68/2017 de completare a primei ordonanţe, scrie DCNews.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxele speciale pentru autoturisme şi autovehicule, pe poluare pentru autovehicule, pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, actualizate cu dobânda prevăzută de Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, calculată de la momentul achitării taxei până la momentul restituirii efective.

De asemenea, textul adoptat prevede ca dreptul de a cere restituirea să se poată fi exercitat la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar cererile de restituire să fie depuse până la data de 31.08.2018, sub sancţiunea decăderii. Cererea de restituire se soluţionează prin decizie emisă de organul fiscal central competent, potrivit art.77 din Legea nr.207/2015, şi se comunică contribuabilului.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.