Românii – cei mai energici „matinali” europeni

98

Potrivit unui studiul “Traind în Europa, 2018”, relizat de E.ON si Kantar EMNID, în cadrul căruia au fost chestionaţi circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia si Ungaria, într-un ipotetic clasament al celor mai energici „matinali” europeni, este relevat faptul că, pe primul loc se clasează România, unde, 40% dintre  români, spun că se simt plini de energie, imediat după ce s-au trezit, şi că vor să îşi înceapă de îndată activitatea, 15% dintre români susţin că dimineaţa devreme, au cel mai bun randament, 19 la sută recunosc că sunt morocănoşi la prima oră, 10 la sută dintre români afirmă că se simt ceva mai productivi seara, iar 5% spun că eficienţa la orele târzii scade dramatic.

Pe locul doi se clasează Franţa, unde, doar 29% dintre francezi, consideră ca au suficientă energie pentru a-şi începe ziua. Ultimele ţări la capitolul “cine se scoală de dimineata, departe ajunge” sunt: Germania cu Suedia (17 procente fiecare) şi Marea Britanie şi Republica Cehaă (16 procente fiecare).

Mai bine de jumatate dintre germani nu-şi doresc altceva dimineaţa decât să se întoarcă în pat şi să poată adormi la loc, iar o treime dintre ei sunt morocănoşi la trezire şi nu au chef să vorbească sau să li se vorbească. Un comportament diametral opus îl au turcii, 18 la sută dintre aceştia declarând că sunt asa-zise “păsări de noapte”, iar 23% dintre suedezii au cel mai bun randament al muncii pe timp de seară.

foto – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ