O autostradă din România se crapă pentru a doua oară, după ce a fost demolată și ”reparată”

375

Lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, demolat parţial la un an de la inaugurare şi reparat în regie proprie de către CNAIR, s-a crăpat din nou chiar pe mijloc.

Pe autostrada Orăştie -Sibiu, lot 3, au apărut fisuri paralele, între km 275,800 – km 276, conform unor imagini obţinute de către ECONOMICA.NET.

 fisuri autostrada - economica.net„A apărut şi o tasare de aproximativ 1 cm între fisuri. Pe aceasta porţiune Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a intervenit pană acum”, au precizat surse din cadrul CNAIR.

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie, situat între localităţile Sălişte şi Cunţa, a fost redeschis pe 10 octombrie 2016, după ce a stat închis timp de un an pentru lucrări de reparaţii în zona unde s-a surpat şi a fost demolat.

Lucrările de reparaţii au fost efectuate în regie proprie de către CNAIR, după ce contractul cu firma de construcţii a fost reziliat.

Problemele de pe acest lot sunt departe de a fi rezolvate. Pentru remedierea acestora şi finalizarea lucrărilor, şefii de la Drumuri estimau că mai e nevoie de încă 181 milioane de lei. Valoarea iniţială a contractului semnat cu constructorul italian Salini Impregilo se ridica la 604 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ