Românii au cea mai mare încredere în… pompieri, iar cea mai mică în Parlament. Cine e în cădere liberă şi cine e în creştere spectaculoasă?

289

Un recent sondaj de opinie realizat de institutul Anvangarde, al sociologului „de serviciu” de la Antena 3, relevă faptul că românii au cea mai mare încredere în pompieri (89%), Armată (83%), DNA (56%) şi SRI (53%), în timp ce instituţiile care au parte de cea mai puţină încredere sunt Parlamentul (9%), partidele politice (18%) şi Guvernul (27%).

Sondajul, realizat în perioada 25 iulie – 2 august, mai arată că preedintele Klaus Iohannis a pierdut, de anul trecut, 26 de procente din încrederea românilor, ajungând la 35%.

Politicianul în care românii au cea mai mare încredere este Victor Ponta (42%), urmat de Gabriela Firea (41%) şi Călin Popescu Tăriceanu (40%), la polul opus situându-se Alina Gorghiu (19%) şi Vasile Blaga (22%). Traian Băsescu înregistrează cea mai mare creştere, de la 21% la 29%. Dacian Cioloş e undeva la mijlocul clasamentului, cu 34%.

PSD este partidul care ar obține astăzi cele mai multe voturi în alegerile legislative. 38% dintre respondenții sondajului Avangarde ar vota cu formațiunea social-democrată, în timp ce 29% ar pune ștampila în dreptul PNL. ALDE, condusă de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, este a treia cu, 7%, în timp ce PMP-ul lui Traian Băsescu este cotat cu 6%, ocupând poziția a patra. UDMR este a cincea, cu 5%. ”Uniunea Salvați România”(USR), a lui Nicușor Dan este sub pragul electoral de intrare în Parlament, cu 4%.

LĂSAȚI UN MESAJ