Eșec și cu Pandurii, ACS rămâne la -14

401

ACS Poli rămâne fără victorie în Liga I și după primul meci pe teren propriu. Violeții au pierdut duminică seara cu 1-3 meciul contra lui Pandurii Târgu Jiu și continuă cu -14 puncte în clasament.

Timișoara nu s-a făcut de râs nici în meciul doi desfășurat în Liga I. A cedat cu 1-3 meciul de acasă contra lui Pandurii însă a prestat din nou un joc peste așteptări. A încasat două goluri controversate și s-a înclinat în fața unei echipe evident mai valoroase.

Trupa condusă de Ionuț Popa a înfruntat echipa ”cu cel mai bun lot din Liga I” după propriile considerații ale tehnicianului bănățean. Un team cu orgoliul rănit după eliminarea timpurie din Europa League. Pandurii pierduseră joi în Israel cu 1-2 și au ieșit din competiția europeană. Gorjenii au plecat cu toate punctele de pe Dan Păltinișanu după o partidă în care Poli a contestat două dintre golurile încasate.

Pandurii a fost echipa mai periculoasă în startul partidei. În minutele 9 și 11 Mrzljak și Țucudean au fost aproape de a deschide scorul, doar intervențiile lui Straton păstrând tabela intactă. Poli a echilibrat partida și și-a creat câteva situații periculoase. A reușit chiar să marcheze însă golul a fost anulat pentru fault la portar.

Deschiderea de scor s-a produs după exact jumătate de oră după o fază suspectată de ofsaid. Țucudean l-a învins pe Straton după ce a fost găsit liber la marginea careului mare: 0-1. Șapte minute mai târziu Țucudean a avut golul doi în vârful bocancului cu o reluare din 7 metri, însă Straton a respins cu piciorul.

Repriza secundă a început mult mai bine pentru Poli. În câteva minute gazdele și-au creat ocazii cât pentru un meci întreg. Cânu a fost visător în minutul 52 și a luftat un balon din fața porții, iar un minut mai târziu Scutaru a șutat acrobatic sub bară, mingea fiind respinsă în corner. Din lovitura de colț rezultată Elek a marcat cu capul pentru 1-1.

Gorjenii au ieșit la atac în căutarea golului doi și Țucudean a trecut pe lângă gol în două rânduri, cu capul în minutul 55 și cu o execuție pretențioasă în minutul 66.

poli-pandurii-2Cu 15 minute înainte de final gorjenii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă după o fază îndelung contestată de Poli pentru o tragere de tricou a lui Neagu. Exprimentatul Obodo a transformat penalitatea și Pandurii era din nou în avantaj cu 2-1.

Gazdele nu au mai avut energia și puterea să mai înscrie până la final. În prelungiri Poli a mai încasat un gol pe un contraatac tăios finalizat de Munteanu. Scor final 1-3.

ACS Poli: Straton – Scutaru, Cânu, Șeroni, Neagu – Bărbuț, Cârstocea (min 65, Roșu), Croitoru (min. 82, Sorescu), Artean – Popovici (min 58, Doman), Elek.

Pentru violeți urmează miercuri un nou duel, de data aceasta în Cupa Ligii, în care vor juca acasă contra Viitorul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ