Robu și ,,Podul de piatră”. Edilul îi invită pe timișoreni să critice sau să susțină o nouă propunere

464

Mâine se împlinește o săptămână de la furtuna care a distrus Timișoara și a luat vieți omenești, lăsând peste oraș o mare tristețe, dar și un haos general care, încet încet a fost înlăturat cu ajutorul autorităților locale, dar și al oamenilor care au ieșit în stradă pentru a curăța municipiul.

După ce marți, 19 septembrie, consilierul local independent de la Primăria Timișoara, Adrian Orza, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că vrea să propună primăriei două lucruri referitoare la utilizarea materialului lemnos rezultat din tăierea arborilor doborâți de furtună, și anume să fie donat persoanelor aflate în nevoie, iar ce rămâne să fie comercializat, sumele rezultate urmând a fi folosite pentru replantarile necesare, Robu a venit și el, coincidență, cu aceeași idee, la ședința de la primărie. Totul, înainte ca Adrian Orza să își expună ideea în mod oficial.

,,Azi, la conferința de presă de la primărie, primarul a anunțat ce va face cu lemnul rezultat din tăierile de arbori de după furtună. Exact ce propusesem eu cu 3 zile în urmă . Sigur, nu a pomenit nimeni de asta, despre cei prezenți acolo. Dar cum zicea cineva (din presă) , importanta e ideea, nu paternitatea ei… Eu sunt mulțumit dacă niște oameni sărmani se vor încălzi la iarnă și dacă unii din viitorii arbori vor crește în oras, din ”cenușa” celor distruși la furtună…”, a scris Orza, vineri, pe Facebook.

Sâmbătă seara, Nicolae Robu a ținut să își expună ,,ideea” și pe rețeaua de socializare, cerând părerile timișorenilor, pe acorduri de poezie…

<< CE FACEM CU LEMNUL OBȚINUT DIN ARBORII PUȘI LA PĂMÂNT DE FURTUNĂ?

Dați, vă rog, Share

După cum am anunțat, 3500 de arbori au fost puși la pământ de furtuna din 17.09.2017! Am decis ca lemnele rezultate prin tăierea lor să fie folosite după cum urmează:
1. Mai întâi, dăm o cantitate care să le asigure trecerea iernii, persoanelor cazuri sociale, care se încălzesc cu lemne
2. Lemnele rămase după pasul 1, le scoatem la licitație, iar banii obținuți îi folosim pentru cumpărarea de puieți, în vederea înlocuirii celor 3500 de arbori distruși! Fac public faptul că în locul celor 3500 de arbori distruși, vom planta alți 10500, adică: în loc de fiecare arbore distrus, vom planta 3 alții! Ca-n minunatul cântec al copilăriei noastre, a tuturor românilor, „Podul de piatră”:
„Vom face altul pe râu în jos,
Altul mai trainic și mai frumos”

Dacă susțineți cele de mai sus, dați Like.
Altfel, postați critici.
În ambele situații, dați Share. >>

LĂSAȚI UN MESAJ