Robert Şerban, înconjurat de prieteni la lansarea volumului „Vorbesc în gând, cu voce tare”

822

Lansarea volumului „Vorbesc în gând, cu voce tare”, de Robert Şerban, apărut la editura Casa de pariuri literare, s-a dovedit a fi… un pariu reuşit, dovadă fiind şi prezenţa, la Galeria Calpe din Bastionul Theresia a unei audienţe numeroase, o surpriză plăcută, care ne îndreptăţeşte să credem că, într-adevăr, Timişoara merită titlul de capitală culturală.

În volumul de dialoguri cu un cristian, pe care Robert Şerban în consideră, într-un fel, autobiografic, răspunde unor întrebări despre literatură și lumea literară, despre presa ultimilor 20 de ani, secretele realizării unui interviu reușit, televiziune și culisele ei, despre copilărie, adolescență, prieteni ori evenimente personale importante.

Interesantă e ideea cărţii de a-l pune pe unul dintre cei mai buni intervievatori ai momentului în faţa propriilor întrebări.

Despre carte a vorbit Adrian Marcu, prietenul şi colegul lui Robert Şerban, care a subliniat calităţile de intervievator atât ale autorului, cât şi ale lui un cristian.

Un alt prieten al autorului, Marcel Tolcea, a vorbit şi el despre arta interviului, pe care Robert Şerban o stăpâneşte cu desăvârşire, punându-şi interlocutorii în situaţia în care simt că se împărtăşesc unui prieten apropiat.

Iar la final, în buna tradiţie a multiculturalismului din Timişoara, volumul a fost stropit cu cu un zaibăr „de la mama lui” (a lui Robert) şi o răchie bănăţeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ