Ripensia dă lovitura pe terenul Universității, în al optulea minut de prelungire! Drăghici, din nou providențial

161

Ripensia Timișoara a bifat încă un succes extern, în prelungiri. După ce s-a impus, în urmă cu două runde, la Petroșani, în minutele suplimentare, roș-galbenii au dat lovitura și pe terenul Universității Cluj, 2-3! Drăghici (foto) a fost providențial, cu o execuție superbă în minutl 98!

Universitatea Cluj și Ripensia au oferit, poate, cel mai frumos meci din ultima perioadă în liga secundă. Clujenii au dominat teritorial startul meciului, dar au reușit să și puncteze, la prima șansă bună, în minutul 22, prin Cristian Gavra, care a reluat, din doar câțiva metri, cu latul, în plasă, o centrare venită de la Coman. Doar că ardelenii s-au bucurat de avantaj doar șase minute, pentru că Ripensia a egalat după o gafă imenă a lui Taub și Dur-Bozoancă – doi foști jucători ai lui ASU Politehnica, de care a profitat Dumiter. Primul act s-a încheiat cu alte 3 ocazii mari ratate, atât de clujeni, cât și de timișoreni, în special, prin Mansour.

Tot senegalezul a deschis „balul” și la reluare, însă mingea trimisă în cros, de el, a trecut milimetric pe lângă poarta clujenilor (48). A fost un avertisment înaingea golul doi: Zaluschi dă o pasă excelentă din dreapta, în diagonală, Andrei Dumiter preia, întră în careu şi îl lobează pe Dur-Bozoancă la colţul lung din 5 metri lateral stânga. 1-2 și jocul se aprinde și mai mult! În 5 minute, Hațiegan aduce egalarea, cu o reluare din careul mic, după ce șutul lui Goga a fost deviat de Hecsko.

„Febra” scade în minutele următoare, cu atât mai mult cu cât Goga îl face knock-out pe Mansour, iar senegalezul este dus cu ambulanța la spital, după cotul primin în ceafă – incident „taxat” doar cu cartonaș galben de arbitrul întâlnirii. „Șepcile roșii” presează apoi și ratează, incredibil în minutele de final. Goga reia din prima de la 10 metri uşor lateral dreapta în bara din dreapta, mingea-i revine, Hecsko respinge în faţă, Haţiegan şutează şi el din 9 metri, iar Moldovan scoate de sub transversală peste poartă (92)! Apoi îi vine rându lui Gavra să irosească o altă oportunitate, după ce scapă cu Moldovan, îl „culcă”, dar reluarea lui este prea slabă și Hecsko scoate din fața porții.

Iar pe atac, Ripensia dă lovitura! Drăghici primește o pasă lungă, între doi fundași și apoi îl lobează, cu nonșalanță, pe Dur-Bozoancă, de la 20 de metri, pentru 2-3, în al optulea minut de prelungire!

Ripensia urcă pe 9, cu 42 de puncte și pare din ce în ce mai liniștită, în vreme ce Universitatea lui Bogadan Lobonț mai pierde un tempo în lupta pentru promovare.

LĂSAȚI UN MESAJ