Ripensia câștigă derbyul de la Șiria pentru un final liniștit în Liga 2

114

Liga a 2-a se apropie cu pași repezi de finalul campionatului, unul ce va fi lipsit de emoții pentru teamurile timișorene. Ripensia și-a asigurat și matematic menținerea în acest eșalon prin victoria din derbyul cu UTA.

Rundă perfectă pentru cele două echipe timișorene din eșalonul secund al fotbalului românesc. Ripensia și ASU Politehnica s-au impus în runda intermediară programată miercuri după-amiaza și și-au asigurat un final liniștit de sezon.

Ripensia încă avea emoții legate de evitarea retrogradării înaintea acestei etape; succesul de la Șiria, 3-2 în fața lui UTA, le-au adus roș-galbenilor punctele de care mai aveau nevoie pentru salvarea matematică. Cu trei etape rămase de disputat, Ripi are un avans de 11 puncte față de prima poziție retrogradabilă și are siguranța unui nou sezon în Liga 2 din toamnă.

Dumiter (minutul 31), Ungureanu (minutul 32) și Bădăuță (minutul 90+2) au adus victoria pentru echipa condusă de Ciprian Urican în fața arădenilor pregătiți de Ionuț Popa. Cu 45 de puncte, Ripi devine acum arbitru în lupta la retrogradare urmând a le înfrunta în ultimele etape pe două candidate la eșalon 3: Știința Miroslava și Pandurii Târgu Jiu.

Ripensia: Rădulescu – Popa, Apro, M. Toma (60 – Bocşan), C. Toma – Stoi, Tudor (81 – Burdeţ) – Mediop, Ungureanu, Golda – Dumiter (71 – Bădăuţă).

Concitadina ASU Politehnica a avut un program lejer în intermediară, acasă cu codașa Foresta Suceava. Alb-violeții au câștigat fără prea mari emoții cu 2-0, prin golurile timpurii semnate de Sorescu (minutul 13) și Nicolae (minutul 27). Sucevenii au efectuat deplasare cu doar doi jucători de rezervă. Politehnica revine la cota 51 de puncte, exact cât a avut înainte să fie depunctată pentru episodul de la Șiria. Runda următoare are loc o deplasare scurtă, la Oradea, pentru partida cu Luceafărul.

ASU: Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Coadă (58 – Giuricici), Krausz – Sorescu, Poporadu (80 – Gaşpar), Nicolae (68 – Schieb) – Plămadă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ