Agricultural Fair are ce arăta! O delegație din Timiș prezentă la Novi Sad Foto

220

În aceste zile, în imediata proximitate a regiunii noastre, peste graniță în Serbia, se desfășoară unul dintre cele mai importante târguri de agricultură din Europa. De 85 de ani, agricultorii merg la Novi Sad să ia pulsul a tot ce înseamnă tehnologii noi, materiale, semințe tractoare și alte o mie de produse și exponate.

De fapt, este doar o formă de a vorbi. O mie este o vorbă. Acolo doar tractoarele adunate sunt mult peste o mie. La sutele de standuri se pot vedea de fapt o infinitate de produse ce le asigură agricultura.

La început a fost doar o întâlnire a țăranilor din nordul Serbiei, din Voivodina și Banat, ce doreau să-și arate unul altuia rodul muncii lor. În timp, a ajuns o manifestare ce adună tot ce e important din multe zeci de țări din tot continentul, dar și din Asia.

Marți, 15 mai 2018, o delegație de afaceri a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș a participat la o misiune economică în Serbia, la Novi Sad, unde au vizitat cea de-a 85-a ediție a Târgului Internațional de Agricultură.

Acesta este cel mai important târg de profil din Serbia și unul dintre cele mai mari din Europa, unde peste 1.500 de expozanți din Serbia, dar și din alte 60 țări ale lumii și-au prezentat oferta de produse, echipamente și servicii, pe spații de expunere generoase: interior – 11.000 m² și exterior – 47.000 m². Doar sectorul de animale vii a cuprins 1.300 de capete pe o suprafață de 5,000 m².

Organizată de peste două decenii de CCIA Timiș, misiunea economică de vizitare a Târgului Internațional de Agricultură Novi Sad 2018 și-a dovedit din nou utilitatea și eficiența prin numeroasele contacte directe cu expozanții pe care le-au avut agricultorii timișeni participanți.

Dar și Timișoara se pregătește de a porni în curând o nouă ediție a târgului de profil Agralim ce a reușit deja să se impună printre cei interesați de agricultură și industria alimentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.