Rezultate Evaluare Națională 2019. Cum afli nota

382

Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 sunt publicate astăzi online, pe edu.ro. Cu doar câteva clickuri, candidații pot afla imediat ce au făcut la Capacitate, deși tabelele conțin notele a peste 146 de mii de elevi, din toate județele țării și din București.

Potrivit Ministerului Educației, astăzi, rezultatele la Evaluare Națională sunt afișate pe evaluare.edu.ro. Cum reușești rapid să afli notele?

Pe site, la secțiunea rezultate, este o hartă a României și toate cele 41 de județe și Municipiul București. Mai întâi trebuie să dați click pe numele județului în care aveți domiciliul și școala. Veți ajunge astfel pe pagina județului sau, după caz, a Municipiului București. Pe această pagină de județ veți găsi tabelul cu rezultatele la Evaluare Națională 2019 pentru toți elevii de la școlile din județ. Tabelul e ordonat descrescător, în funcție de media generală a candidaților. Pentru a vă găsi rapid, în colțul din dreapta sus al paginii este opțiunea căutare. Trebuie să completați cu numele, inițiala tatălui, prenumele, adică la fel cum ați fost înscris la acest examen de Capacitate. E recomandabil să scrieți cu diacritice, dacă este cazul.

Odată ce ați activat opțiunea căutare, va fi afișat tabelul cu situația voastră la acest examen. În tabel veți găsi numele, școala de proveniență, nota finală la română, matematică și limba maternă (pentru elevii de la o școală în limba minorităților) și, foarte important, media generală.

LĂSAȚI UN MESAJ