Revolta unei inspectoare de la Apele Române, detașată la 500 de kilometri de casă pentru că a protestat față de instalarea unui șef liberal

356
sursa foto - pressone.ro

Carmen Grozavu, care a activat timp de 11 ani la Cluj ca inspector de specialitate în cadrul Administrației Bazinale Someș-Tisa, a dat în judecată Apele Române, după ce a fost detașată fără nicio explicație la Galați, scrie Pressone.

Florina Rus era în primăvara lui 2020 șef interimar la Inspecția Bazinală a Apelor Someș-Tisa, cu sediul la Cluj. E a fost anunțată de superiori că trebuie să renunțe la această funcție, în favoarea unui coleg de compartiment, Valentin Avram, membru PNL.

I s-a spus că „sugestia” vine de la cel mai puternic om din Administrația Națională Apele Române, Ervin Molnar. Acesta din urmă este cel care dictase și schimbarea inginerului Ovidiu Ianculescu de la SGA Mureș cu un om din pepiniera liberalilor, dar fără nicio legătură cu domeniul de activitate – cazul a fost prezentat de Recorder. Între timp, Molnar a ajuns deputat PNL de Mureș.

Însă Florina Rus a refuzat să demisioneze, iar colegii ei și-au arătat public susținerea.

Pe 18 martie 2020, Rus e eliberată din funcție, iar interimar, până la organizarea unui concurs, e numit Valentin Avram, omul cu carnet de partid. Florina Rus se înscrie la concursul organizat în aceeași lună.

În august, avea să primească cu stupoare decizia că a fost detașată la Galați, la peste 500 de kilometri de casă. Urma să locuiască într-o cămăruță din sediul instituției, unde nu era tot timpul apă caldă.

Întreaga poveste poat fi citită aici.

LĂSAȚI UN MESAJ