Cum decurg lucrările de iarnă pe centura de sud a Timișoarei FOTO

51

Muncitorii de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud au revenit pe teren la mijlocul lunii ianuarie, iar echipele au lucrat, în acest timp, mai mult la structurile podurilor și podețelor, condițiile meteo fiind nefavorabile pentru alte tipuri de lucrări susținute.

În zona Utvin se toarnă radierul la una dintre culeele pasajului peste DJ 591 (Timișoara – Peciu Nou) și se toarnă coloanele la pilele pasajului. La intersecția cu drumul național Timișoara – Moravița, se armează și se cofrează culeea și radierul pilelor pasajului peste DN 59 și DJ 593.

Înspre localitatea Chișoda, se fac amenajări de drumuri tehnologice și platforme pentru foraje. În zona localității Moșnița Nouă, se lucrează la structura pasajului peste DJ 592. Alte lucrări la podețe se fac în zona comunei Ghiroda, unde se lucrează și la piloții podului peste Bega. Până la finalul anului trecut, se turnaseră doi kilometri din asfalt în stratul de bază. Primele sectoare asfaltate au fost cele din localitatea Utvin și Moșnița Nouă.

Potrivit DRDP Timișoara, stadiul lucrărilor era, la final de decembrie, de 22%. Valoarea construcției depășește 60 de milioane de euro, iar lucrările ar trebui să fie gata în 25 martie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ