Revoltă la o școală din Timișoara. Elevii au părăsit sălile de clasă

1030
Aproape două sute de elevi de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara au protestat spontan, joi, cerând „schimbarea” condiţiilor în care cei care au atins vârsta majoratului să poată ieşi din incinta şcolii în timpul programului.

În prezent, ei pot părăsi liceul doar în pauze şi în baza unui bilet de voie semnat de un cadru didactic, tocmai pentru a fi protejaţi.

Programul de şcoală este program de şcoală. Noi avem o legislaţie în vigoare, avem regulamente, acte normative care ne obligă să protejăm elevii, să avem grijă de securitatea lor în incinta şcolii. Noi răspundem de viaţa şi de siguranţa lor atâta cât timp ei sunt la şcoală„, a declarat presei inspectorul şcolar general al ISJ Timiş, Aura Danielescu.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş, cei care au iniţiat protestul, susţin că ar fi „privaţi de drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul elevilor majori de a părăsi incinta unităţii de învăţământ”.

Profesorii şi diriginţii nu sunt de acord cu revendicarea elevilor şi susţin că, deşi elevii ajung în clasa a XII-a şi au împlinit 18 ani, dacă are loc un accident, părinţii cer socoteală şcolii.

Dacă, ieşind din şcoală, unui elev ‘major’ i se face rău, este agresat sau accidentat, răspunde şcoala că nu l-a supravegheat. Este o revendicare copilărească„, spun cadrele didactice.

sursa – dcnews.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ